• Beniamin Mincu, fondator & CEO Elrond Network: „În următorii ani, întreg sistemul financiar se va muta pe Blockchain”
  • Beniamin Mincu: „Prin Elrond încercăm să construim fundamentul sau infrastructura pentru o nouă economie sau sistem financiar”
  • Beniamin Mincu: „Generația noastră nu cred că mai este legată de un loc anume. Poți să fii astăzi în America, mâine în Elveția și poimâine în România”
  • Beniamin Mincu: „Nu trebuie ca Bitcoinul să piardă pentru ca Elrondul să câștige. Dimpotrivă, Elrondul este complementar cu Bitcoinul”

Invitat în emisiunea „Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu, Beniamin Mincu – fondator & CEO al unui nou cripto-star românesc: Startup-ul Elrond din Sibiu –  promite o revoluţie în tehnologia blockchain și îți spune ce șanse are Elrondul să devină moneda viitorului. Vorbim depre strategii și afaceri de succes într-o perioadă de criză cauzată de pandemie.

Beniamin Mincu: „Cel mai important ar fi să stabilim ce facem cu Elrond!”

Beniamim Mincu îți explică care este strategia Elrond și ce anume încearcă să construiască prin această nouă tehnologie.

,,Prin Elrond încercăm să construim fundamentul sau infrastructura pentru o nouă economie sau sistem financiar care să fie digital, să fie cu lățime de bandă ridicată, să fie cu latență scăzută, să fie transparent și, în mod deosebit, este foarte important ca din moment ce există, să fie accesibil pentru oricine, oriunde ar fi în lume.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ce spune Benianin Mincu despre o posibilă colaborare cu Serviciile pe partea de securitate digitală?

„În momentul de față avem discuții la toate nivelele, suntem foarte deschiși și nu numai deschiși, dar considerăm că este extrem de important ca oamenii din toate organizațiile să înțeleagă amploarea oportunității pentru că poate la fel ca în faza inițială a internetului, oamenii care înțeleg această oportunitate o pot fructifica în foarte multe feluri. Și cred că probabil într-un viitor poate nu foarte îndepărtat va fi chestiunea asta o chestiune de securitate națională la nivel de mai multe țări.”

Beniamin Mincu, despre investiția în Elrond: „Avem o oportunitate extraordinară în fața noastră!”

„Ce încercăm noi să accentuăm este că, la fel ca în faza inițială a internetului, avem o oportunitate extraordinară în fața noastră și poate ce e important de accentuat este că, în următorii ani, doi-trei ani, întreg sistemul financiar se va muta pe Blockchain ca un fel de layer ce permite orice fel de transfer de valoare.”

„În condițiile în care, fie că vorbim de bani, fie vorbim de alte instrumente financiare, fie că vorbim de bănci, tehnologia începe să fie adoptată. Întrebarea este ,,în ce fază vrei să faci adopția?” Vrei să profiți de oportunitate și să o fructifici în faza inițială, să începi să folosești tehnologia, să explorezi ce a fost construit sau vrei să aștepți până în ultimul moment?”

Beniamin Mincu: „În zona asta de tehnologie, cumva numărul de oameni nu-ți spune foarte mult…”

Dacă te așteptai ca echipa Elrond să fie una extrem de numeroasă, ei bine Beniamim Mincu infirmă acest lucru. Consideră însă că numărul oamenilor nu este atât de important, ceea ce contează fiind profesionalismul și productivitatea fiecărui om în parte.

„Suntem undeva la peste 50 de oameni. Dar, în zona asta de tehnologie, cumva numărul de oameni nu-ți spune foarte mult pentru că, cu cât oamenii sunt mai productivi, vei avea câte un om cu care lucrezi care poate să construiască cât 100 de alți oameni.”

Beniamin Mincu mărturisește că, de la cel mai înalt nivel până la business-uri foarte mari, oamenii sunt interesați de tehnologia Elrond. Ce spune despre relația Elrond- Bitoin, văzute de mulți ca fiind într-o competiție pe piața monedelor digitale?

„Nu trebuie ca Bitcoinul să piardă pentru ca Elrondul să câștige. Dimpotrivă, Elrondul este complementar cu Bitcoinul”, conchide Beniamin Mincu.  

Beniamin Mincu: „Contează să filtrezi lucrurile la tehnologii care pot avea un impact asupra unui număr cât mai mare de oameni!”

„Cumva partea asta economică, în mod deosebit crearea unui sistem mai bun economic, mai eficient și, pe de altă parte, unul care este accesibil poate și pentru oameni care nu au acces la sistemul actual, e o valoare extraordinar de mare în elementul ăsta.”

Moneda digitală Elrond, din Sibiu la Miami!

Afacerea lui Beniamin Mincu și a  fratelui său – care a crescut într-un timp scurt, cât alte afaceri în câțiva ani – îți spune că nu se oprește aici. Din contră, este abia începutul aventurii Elrond și a noii tehnologii despre care Beniamim Mincu mărturisește că va intra încet-încet pe piață.

CEO-ul Elron își dorește să cucerească și să câștige teren și pe piața din America. Are vești bune pentru investitorii Elrond: din luna martie va avea un birou și la Miami!

 „Cred că în luna martie sau aprilie să fim din nou în Miami și să deschidem un birou acolo. Generația noastră nu cred că mai este legată de un loc anume. Ideea este, dacă astăzi trebuie să fii în America și mâine în Elveția și poimâine în România, atâta vreme cât te poți deplasa atât de ușor.”