• Un studiu realizat în Statele Unite arată influența alcoolului asupra percepției. Oamenii care au băut au devenit mai îndrăzneți.
  • Există două tipuri de bere fără alcool, iar oamenii nu știu acest lucru. De aceea, gustul berii poate să difere.
  • Matei Lucescu: „Cred că este mai sănătos să bei o bere fără alcool, fără adaosuri de zahăr, decât un suc.”

Cercetătorii au studiat influența alcoolului asupra percepției și rațiunii. Cei care au băut, au văzut persoanele din jur mult mai atrăgătoare. Oamenii sub influența alcoolului sunt mai predispuși să interacționeze cu cei pe care îi consideră plăcut vizual. Studiul a analizat și plăcerea ‘riscantă’ oferită de alcool.

Sunt analizate și comportamentele precum sexul oxazional. Oamenii din cadrul studiului au fost de două ori mai dispuși să interacționeze cu o persoană pe care o consideră atrăgătoare. Studiul încearcă să analizeze plăcerea, potențial periculoasă, pe care o are alcoolul asupra minții umane. „Este bine să nu îți depășești limita personală”, a spus Matei Lucescu.

Matei Lucescu, fondator și director general la fabrica Grivița, a pus bazele unui business al berii artizanale. Acesta a vorbit la ȘTIU, pe Aleph News, despre compania sa: „În acest context economic este dificil pentru oricine. Acesta este primul nostru an ‘întreg’, deși este deja al patrulea an de când am fondat fabrica. Târgurile și evenimentele ajută foarte mult business-ul, deoarece este o tendință nouă a oamenilor. Ei vor să încerce din ce în ce mai multe lucruri noi.”

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Un alt studiu a analizat comparația dintre berea cu alcool și cea fără alcool. Mulți consumatori displac totuși berea fără alcool deoarece, zic ei, are un gust diferit față de berea originală.

„Există două tipuri de bere fără alcool: cea cu o concentrație extrem de mică de alcool, sub 0.5%, este considerată în continuare fără alcool, cât și perea pur non-alcoolică fără alcool absolut deloc. Daca bei 10 sau 15 beri fără alcool, există riscul să te îmbeți”, a spus Matei Lucescu.

„Berea fără alcool a fost concepută pentru oamenii care beau bere de plăcere. Dacă merg la un meci de fotbal pe stadion, prefer să beau o bere fără alcool, de plăcere deoarece mie chiar îmi place gustul berii. Cred că de aceea a fost creată. Cred că este și mai sănătos să bei o bere fără alcool, fără adaosuri de zahăr, decât un suc”, a mai adăugat Lucescu.

Citește și: