• Bernie Sanders a introdus un proiect de lege pentru a introduce o săptămână de lucru de 32 de ore pentru muncitorii americani.
  • Sanders a introdus miercuri un proiect de lege pentru o săptămână de lucru de patru zile, spunând că oamenii sunt suprasolicitați.
  • Săptămâna de lucru de patru zile a luat amploare în ultimii ani, studiile arătând că îi face pe lucrători mai fericiți și mai productivi.

Bernie Sanders a prezentat miercuri o nouă legislație care solicită o săptămână de lucru de 32 de ore în SUA, în urma căreia lucrătorii ar câștiga la fel ca în cazul unei săptămâni de lucru de 40 de ore, scrie Business Insider.

Proiectul de lege, intitulat Thirty Two Hour Workweek Act”, solicită o modificare a săptămânii standard de 40 de ore de muncă, introdusă în 1938, cu o săptămână de lucru redusă de 32 de ore, echivalentă cu patru zile pe săptămână în care se lucrează opt ore.

Conform propunerii lui Sanders, cei care depășesc opt ore pe zi de muncă ar urma să primească plata orelor suplimentare la jumătate, iar cei cu zile de muncă mai lungi de 12 ore ar urma să primească un salariu dublu față de cel normal.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Sanders este susținut de senatorul Laphonza Butler și de Mark Takano, reprezentantul democrat din California, care a introdus o legislație similară în 2023.

Astăzi, muncitorii americani sunt cu peste 400% mai productivi decât erau în anii 1940. Și totuși, milioane de americani lucrează mai multe ore pentru salarii mai mici decât în urmă cu câteva decenii”, a declarat Sanders într-un comunicat de presă.

Acest lucru trebuie să se schimbe. Câștigurile financiare rezultate din progresele majore în domeniul inteligenței artificiale, al automatizării și al noilor tehnologii trebuie să fie în beneficiul clasei muncitoare, nu doar al directorilor executivi ai corporațiilor și al acționarilor bogați de pe Wall Street.”

Propunerea lui Sanders s-a confruntat deja cu opoziția celor care spun că o săptămână de patru zile ar dăuna angajatorilor.

Citește și