• Biden propune reforme fiscale pentru a sprijini americanii cu venituri medii
  • Candidatul democrat vrea să crească impozitul pe profit la 39,6% de la 20%
  • Bogații iau în calcul să înfiinţeze noi trusturi pentru a-și administra averile

Joe Biden își cam taie singur craca de sub picioare. Reformele fiscale pe care le are în agendă sperie nu doar investitorii și marile corporații, ci și pe cei mai „avuți” oameni din Statele Unite.

Bogații americani se grăbesc acum să își schimbe planurile de administrare a averilor până la sfârșitul anului. Sunt îngrijorați că Biden va crește taxele pe moșteniri. Și că excepția care le permite să lase moștenire până la 11,58 milioane de dolari fără taxe pe active sau cadouri ar putea dispărea înainte de termenul de expirare, în 2025.

Dragoș Cabat, analist economic: „Ne îndreptăm tot mai mult către o viitoare administrație democrată, ceea ce, din punctul meu de vedere este bine. Dar din punctul altora de vedere înseamnă o schimbare și de aici și neliniștea. Pe termen lung, abordarea social-democrată este una mai modernă, zic eu, și care are grijă mai mult de omul de rând.

Recomandări

DEIF, ȚINȚA UNUI ATAC ÎN GAZA
JO24 DAU PESTE CAP ZIUA NAȚIONALĂ A FRANȚEI
DUA LIPA ÎȘI VINDE BILETELE ÎN 5 MINUTE
CUM AFECTEAZĂ CANICULA ECONOMIA?
RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ MILITARI
NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE

Biden vrea să readucă impozitul pe moşteniri la nivelurile din 2009. Creșterea impozitului ar finanţa concediile pentru familie şi concediile medicale plătite. Propunerile lui Biden ar reduce cu 9,2% veniturile companiilor din indicele din S&P 500.

Averile celor mai bogați americani au crescut cu 434 de miliarde $ în perioada martie-mai. Valoarea netă a miliardarilor americani a crescut cu 15% în cele două luni. Jeff Bezos (Amazon) și Mark Zuckerberg (Facebook) au avut cele mai mari câștiguri pe perioada crizei