• Bill Gates a cumpărat în secret 242.000 de acri de teren agricol în SUA.
  • Cele mai mari terenuri ale sale se află în Louisiana, Arkansas și Nebraska.
  • Bill Gates a prezis o pandemie încă din 2015.

Bill Gates, a patra cea mai bogată persoană din lume și un ”tocilar” auto-descris, cunoscut pentru abilitățile sale de programare, a cumpărat în secret 242.000 de acri de teren agricol în SUA – suficient pentru a-l face cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din America, scrie Forbes.

După ani întregi de rapoarte că achiziționa terenuri agricole în locuri precum Florida și Washington, The Land Report a dezvăluit că Gates, care are o valoare netă de aproape 121 miliarde de dolari, potrivit Forbes, a construit un portofoliu masiv de terenuri agricole în 18 state. Cele mai mari terenuri ale sale se află în Louisiana (69.071 acri), Arkansas (47.927 acri) și Nebraska (20.588 acri). În plus, el are o participație la 25.750 de acri de teren tranzitoriu de pe partea de vest a orașului Phoenix, Arizona, care se dezvoltă ca o nouă suburbie.

Potrivit cercetărilor The Land Report, terenul este deținut direct și prin entități terțe de Cascade Investments, vehiculul personal de investiții al lui Gates. Alte investiții ale Cascade includ compania de siguranță alimentară Ecolab, distribuitorul de mașini second-hand Vroom și Canadian National Railway.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deși poate fi surprinzător faptul că un miliardar tehnologic ar fi, de asemenea, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din țară, aceasta nu este singura incursiune a lui Gates în agricultură. În 2008, Fundația Bill și Melinda Gates a anunțat subvenții de 306 milioane dolari pentru a promova agricultura sustenabilă, cu randament ridicat, în rândul micilor fermieri din Africa subsahariană și Asia de Sud. Fundația a investit în continuare în dezvoltarea și proliferarea „super-culturilor” rezistente la schimbările climatice și la vaci de lapte cu randament mai mare. Anul trecut, organizația a anunțat Gates Ag One, o organizație nonprofit pentru a avansa aceste eforturi.