• Șeful Amazon și fondatorul Alibaba a investit într-un start-up australian de tehnologie climatică al cărui obiectiv este reducerea emisiilor de metan ale vacilor.
  • Compania australiană de tehnologie climatică urmărește să reducă emisiile de metan ale animalelor de fermă.
  • Metanul este cel mai comun gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon, CO2.

Bill Gates a investit într-un start-up australian de tehnologie climatică al cărui obiectiv este reducerea emisiilor de metan ale vacilor, potrivit CNN și The Independent. Compania australiană intenționează să reducă metanul eliberat de vaci atunci când râgâie.

Metanul este cel mai comun gaz cu efect de seră după dioxidul de carbon, CO2.

Animalele precum vacile, caprele și căprioarele produc metan în procesul de digestie, când stomacul lor descompune fibrele din vegetalele cu care se hrănesc.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Generat prin fermentație, gazul menționat este apoi restituit naturii în mare parte pe cale bucală.

Studiile universitare au arătat că hrănirea vacilor cu alge marine ar putea să reducă semnificativ emisiile de metan în cazul acestor mamifere.

Ce face mai exact tehnologia

Start-up-ul Rumin8 din Perth lucrează în prezent la un supliment alimentar – replicat sintetic din alge roșii – care inhibă procesul generator de gaze.

Rumin8 a anunțat că a atras 12 milioane de dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy Ventures, înființat de Bill Gates în 2015.

Breakthrough Energy Ventures este susținut, între alții, și șeful Amazon, Jeff Bezos, și de antreprenorul chinez și cofondatorul Alibaba, Jack Ma.

Am fost foarte mulțumiți de întâmpinarea fondurilor pentru impact climatic din întreaga lume. Există o dorință reală de a finanța soluții pentru emisiile intestinale de metan ale animalelor și, din fericire pentru Rumin8, (fondurile de investiții) pot vedea beneficiile tehnologiei noastre” , a declarat directorul general al Rumin8, David Messina.

În octombrie anul trecut, în încercarea de a combate schimbările climatice, Noua Zeelandă a propus impozitarea gazelor cu efect de seră pe care animalele de fermă le produc prin eructație (râgâieli) și urinare.

Prima astfel de schemă de impozitare la nivel mondial prevede ca fermierii să plătească, sub o anumită formă, pentru emisiile animalelor până în 2025.

Aproape jumătate din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră ale țării provine din agricultură, gazul produs fiind în principal metanul.

În 2019, metanul din atmosfera Pământului a atins niveluri record, de aproximativ două ori și jumătate peste nivelul din epoca preindustrială.

Ceea ce îi îngrijorează pe oamenii de știință este contribuția puternică a acestui gaz la încălzirea planetei.

Pe o perioadă de 100 de ani, încălzirea provocată de metan este de 28 până la 34 de ori mai mare decât cea produsă de dioxidul de carbon.