Bitcoin a atins un nou record. La ce valoare a ajuns criptomoneda

  • Bitcoin a atins sâmbătă un nou record, de 60.000 de dolari
  • Noul maxim vine la două zile după ce Biden a adoptat un nou program econimic de stimulare
  • Experții recomandă să băgați bani atât cât sunteți dispuți să pierdeți

Bitcoinul, una dintre cele mai volatile criptomonede, a atins astăzi un nou record. A depășit pragul de șaizeci de mii de dolari. Anul trecut, pe vremea asta, valora de zece ori mai puțin.

Bitcoin, cea mai mare și mai cunoscută criptomonedă din lume, a trecut sâmbătă de 60.000 de dolari, ceea ce înseamnă un nou record.

Bitcoin a crescut brusc în acest an, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată.

Valoarea de piață a bitcoin a depășit marți 1.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, a relatat CNBC.

Este a doua oară când valoarea de piață a bitcoin depășește 1 trilion de dolari, prima oară fiind pe 19 februarie. Capitalizarea de piață a bitcoin s-a menținut la peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile.

Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni.

Creșterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ether. Ether se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.