• Elon Musk a anunțat pe pagina lui Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile.
  • Motivul invocat de Elon Musk este că „mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”.
  • Totuși, Tesla ia în considerare criptomonedele care utilizează mai puțin de 1% din energia folosită de Bitcoin.

ACTUALIZARE 07:00. Întreaga piață a criptomonedelor este afectată de anunțul tehnoregelui Tesla. Potrivit CriptoMarketCap, anunțul lui Musk a provocat o scădere medie de aproximativ 10% pentru toate monedele.


CEO-ul Tesla, Elon Musk, a postat pe Twitter un mesaj în care transmite că compania nu va mai accepta plata în Bitcoin., relatează CNBC.

Prețul monedei Bitcoin a scăzut cu aproximativ 5% în primele minute de la anunțul făcut de Elon Musk pe Twitter.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin”, ar fi motivul pentru care Tesla nu mai acceptă plata cu această monedă virtuală.

Într-un document depus la SEC în februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și că ar putea să investească mai mult în Bitcoin sau în alte criptomonede, în viitor.

La acel moment, compania a declarat că va accepta Bitcoin ca metodă de plată pentru produsele sale.

Sprijinul pentru criptomonede din partea Tesla a contribuit la creșterea vertiginoasă a prețurilor acestora, inclusiv prețul unui Bitcoin sau al unui Dogecoin, în ultimele luni.

Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin, în special a cărbunelui, care are cele mai multe emisii dintre toți combustibilii.

Criptomonedele sunt o bună idee din multe puncte de vedere și considerăm că au un viitor promițător, însă nu cu orice costuri și, mai ales, cu efecte asupra mediului înconjurător.

Tesla nu va vinde niciun Bitcoin. Intenționăm să folosim moneda pentru tranzacții odată ce mineritul va utiliza o energie sustenabilă. De asemenea, luăm în considerare alte criptomonede care utilizează mai puțin de 1% din energia folosită de Bitcoin”, este mesajul postat pe pagina de Twitter a lui Elon Musk.