• În 2020, prețul petrolului a înregistrat pentru prima data în istorie valori negative
  • Economia tradițională globală are nevoie de restructurare
  • Moneda virtuală Bitcoin este cea care ne va scoate din criza financiară, nu băncile sau guvernul

Întrucât multe economii încep să se deschidă treptat, stabilitatea lor rămâne incertă. 2020 este anul care suferă cel mai mult din punct de vedere economic și cu siguranță deja se scrie o pagină de istorie, după criza din 1987. Însă Bitcoin-ul este luminița de la capătul tunelului.

2020 este și anul în care prețul petrolului a fost pentru prima oară negativ

Totuși, moneda virtuală Bitcoin continuă să crească în popularitate la nivel global. Deși a trebuit să înfrunte o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Bitcoin-ul a făcut față cu brio, ba chiar a crescut în preț, depășind costul aurului.

Pandemia de Coronavirus a apăsat butonul de stop pentru toată economia mondială, lăsând Rezerva Federală din SUA fără alternativă. Singura opțiune pe care au găsit-o cu putință a fost să printeze bani pe o perioadă nelimitată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Paguba este estimată la valoarea de 1 triliard

Totuși, trebuie să știi că această criză prin care trecem în momentul de față nu se va termina odată cu pandemia de Coronavirus. Avantajul crizei actuale este că a dezvăluit sistemului financiar global tradițional că încă mai sunt multe lucruri pe care acesta trebuie să le învețe.

2020 este anul monedei virtuale Bitcoin: nu numai că a depășit prețul aurului, dar a și dat startul unei noi clase economice. Sistemul financiar tradițional trebuie să fie reorganizat

Valoarea Bitcoin-ului a crescut în momentul în care Rezerva Federală a anunțat capabilitatea unei rezerve infinite de bani și în același timp cu declinul costului petrolului.

Tim Draper, Investitor American de Capital de Risc și Fondatorul Draper Fisher Jurvetson, a afirmat că nu băncile sau guvernul vor salva economia, ci tocmai modela virtuală Bitcoin.