• Bitcoin și alte criptomonede importante s-au depreciat în această săptămână, pe măsură ce tensiunile dintre Rusia și Ucraina escaladează.
  • Investitorii evită activele mai riscante.
  • Ethereum, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 8% în ultimele 24 de ore.

Bitcoin și alte criptomonede importante s-au depreciat în această săptămână, pe măsură ce tensiunile dintre Rusia și Ucraina escaladează, iar investitorii evită activele mai riscante, scrie CNN.

Bitcoin se tranzacționa la 36.649 de dolari, scăzând cu aproape 6,5% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinDesk. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a căzut sub 40.000 de dolari în weekend și a continuat să scadă pe măsură ce criza din Ucraina se intensifică.

Moneda a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de la maximul atins în noiembrie, de 68.990 de dolari, din cauza tensiunilor geopolitice, a perspectivei de majorare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA și a restricțiilor impuse de unele economii importante asupra activelor digitale.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

Ethereum, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 8% în ultimele 24 de ore și se tranzacționa la 2.520 de dolari.

„Bitcoin este un participant involuntar la volatilitatea care lovește toate activele riscante din cauza tensiunilor dintre Rusia și Ucraina”, a scris Edward Moya, analist senior de piață la OANDA, într-o notă de săptămâna trecută. „Cursa în rollercoaster a Bitcoin nu se va termina prea curând”, a spus el.

Investitorii din întreaga lume au fost neliniștiți în această săptămână de adâncirea crizei din Ucraina, notează Mediafax.