• Bloomberg: Economia zonei euro se extinde în 2024 și depășește așteptările analiștilor.
  • Producția uniunii monetare va crește cu 0,7% în 2024, față de 0,1% cât era așteptată.
  • PIB-ul Germaniei ar putea crește la 0,2%, comparativ cu 0,1% cât era prognoza inițială.

Lucrurile par să meargă într-o direcție bună. Asta arată un sondaj realizat de Bloomberg: economia zonei euro se va extinde în 2024 și va depăși așteptările analiștilor. Asta în contextul în care Germania, cel mai mare membru al blocului, ar putea depăşi ultimul an de cvasi-stagnare.

La nivelul uniunii monetare, producția va crește cu 0,7% , peste avansul de 0,5% care a fost anunțat în sondajul lunar. Dacă inflația se apropie de 2%, Banca Centrală Europeană se pregătește să înceapă reducerea dobânzilor.

Cum ar putea fi gestionată o extindere economică în Europa astfel încât să fie echilibrată și să evite dezechilibrele regionale sau sociale?

„Germania este în prim-plan, fiind al doilea cel mai mare exportator al lumii, de care depind economia europeană. Dacă ea va reuși să depășească criza economică prin care trece în acest moment, lucrurile vor merge spre o tendință pozitivă. Germania a căzut într-o criză pentru că depindea de gazele foarte ieftine pe care le importa din Rusia. Trebuie să punem accent pe inovație, iar noul Parlament va investi în digitalizare. Vestea bună este că am lăsat-o mai moale cu toate condițiile de mediu, care erau absurde. Noua politică trebuie să fie una ancorată în realitatea economică”, a declarat Adrian Negrescu, analist financiar, pentru Aleph News.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?