• „No Time to Die” – noul film 007 cu Daniel Craig este amânat pentru aprilie anul viitor
  • Acțiunile Cineworld sunt în cădere liberă: -27%
  • 5.500 de angajați are Cineworld doar în Regatul Unit


Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a cerut oamenilor să se întoarcă la cinematografe după ce Cineworld a anunțat că își închide temporar sălile din Marea Britanie și SUA, afectând 45.000 de locuri de muncă, relatează BBC.

Boris Johnson a spus că va „încuraja oamenii să iasă la cinema, să se distreze și să susțină cinematografele”.

Decizia Cineworld vine după ce lansarea noului film James Bond a fost amânată din nou. Lanțul, care are aproximativ 5.500 de angajați în Marea Britanie, a fost lovit de absența unui film de succes pentru a atrage clienții.

„Am făcut tot ce ne stătea în putere pentru a sprijini redeschiderile sigure și durabile pe toate piețele noastre”, a declarat directorul executiv Mooky Greidinger.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

127 de cinematografe doar în Regatul Unit

Compania nu a dat o dată pentru redeschiderea celor 663 de cinematografe, care includ 127 de cinematografe Cineworld și Picturehouse din Marea Britanie. Greidinger a declarat că compania „nu poate sublinia suficient cât de dificilă a fost această decizie” de a închide site-urile.

„Cineworld va continua să monitorizeze situația îndeaproape și va comunica orice planuri viitoare de reluare a operațiunilor pe aceste piețe la momentul potrivit, atunci când piețele cheie au îndrumări mai concrete cu privire la statutul lor de redeschidere și, la rândul său, studiourile sunt capabile să-și aducă conducta de lansări importante înapoi pe marele ecran”, a spus el.

Noul 007, amânat

„No Time to Die”, care se pare că este ultima ieșire a actorului Daniel Craig ca 007, este un film cheie care a avut loc în cinematografe în aprilie anul acesta, dar a fost apoi amânat până în noiembrie din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, data lansării a fost mutată acum în aprilie anul viitor.

Acțiunile de la Cineworld deja au reacționat. Prețul acestora a scăzut deja cu 27%, ajungând la aproximativ 28‎£.

Obiectivul pentru UK

Tim Richards, fondatorul și directorul executiv al lanțului de cinematografe Vue, a declarat că compania a pus în aplicare măsuri de siguranță la cinematografele sale și a menționat că există o „cerere acumulată așa cum nu am văzut până acum” printre clienți pentru a ieși. Cu toate acestea, el a adăugat: „Problema noastră acum este că nu avem filme și aceasta [întârzierea filmului Bond] a fost o lovitură mare pentru noi.”

Acesta a adăugat că obiectivul companiei în acest moment în Regatul Unit este să să păstreze cât mai mulți dintre cei 5.500 de angajați.