- Strategiile de coeziune ale UE vizează reducerea unor decalaje prin fonduri regionale.
- Indicatorul se bazează pe venituri, deprivare și intensitatea muncii.
- Cele mai afectate regiuni din Uniunea Europeană sunt Guyana, 50% și Calabria, 40,6%.
Cum arată sărăcia în Uniunea Europeană? București-Ilfov se laudă cu cel mai mic risc de sărăcie din regiune, de doar 2,1%. Sunt și alte regiuni din țară care abia fac față, cu cifre alarmante de peste 30%. La nivel european, media riscului de sărăcie este de 16,2%, dar discrepanțele dintre regiuni în România rămân uriașe. Diferențele economice, investițiile și accesul inegal la resurse conturează această realitate. Ce măsuri pot reduce aceste decalaje?
Advertisment
Cum a ajuns Bucureștiul să se poziționeze bine la nivelul UE?
România este o țară care se află la mijlocul Uniunii Europene, din punct de vedere economic. Avem un PIB de 350 de miliarde de euro, ceea ce este peste Ungaria, Grecia sau Portugalia. În anumite sectoare economice sunt la mijlocul clasamentului, sau chiar mai sus, iar la altele suntem mai jos. Acum sunte într-o perioadă de creștere economică în care recuperăm decalajele față de Uniunea Europeană. Trebuie să avem o creștere economică din care să obținem bani, iar cu acești bani trebuie să ne îndreptăm spre alte zone mai puțin dezvoltate din țară.
Orașele care sunt în a doua parte a clasamentului sunt cele fără investiții locale sau străine. România nu poate avea dezvoltare economică fără banii de la Uniunea Europeană. Nu poate dezvolta infrastructura medicală sau școlară fără banii de la UE pentru că România nu are bani.
Recomandări
Citește și
- SUA afirmă că l-au ucis pe liderul Statului Islamic Abu Yusif într-un raid aerian în Siria
- Femeile sunt mai darnice atunci când vine vorba despre cadouri experiențiale. Ce sume alocă în perioada sărbătorilor
- Barcelona te atrage cu bunătăți de Crăciun. Care sunt principalele atracții gastronomice ale Spaniei
Partenerii noștri