Bursa din China înregistrează o recuperare de 6%. Conflictele din Orientul Mijlociu stimulează creșterile la petrol și aur

Bursele din Asia continuă raliul.Un moment istoric pentru a doua economie a lumii, spune Ray Dalio.

Bursa din China închide ședința de ieri cu plus 6%. Și trece, în mai puțin de o lună, de la un return negativ în 2024, la unul pozitiv. Și nu oricum, urcă cu 28 de procente în 2024. Sau în ultima lună, e aproape același lucru.

Dacă vorbim de câștigători, trebuie să-ți amintesc și de petrol și aur, ale căror valori cresc odată cu escaladarea conflictelor din Orientul Mijlociu.

Bursele din Asia înregistrau scăderi semnificative miercuri dimineața, continuând tendința de pe Wall Street, în timp ce cotațiile la țiței au crescut pe fondul temerilor crescute privind un conflict generalizat în Orientul Mijlociu, după ce Iranul a început să lanseze rachete asupra Israelului.

Investitorii se îndreaptă spre active mai sigure, iar prețul aurului s-a apropiat de un nivel record, în timp ce dolarul s-a apreciat semnificativ față de euro.

Indicele Nikkei-225 al Bursei japoneze a scăzut cu 1,5%, KOSPI din Coreea de Sud cu 1,3%, iar Bursa din Australia a înregistrat un recul de 0,3%. Indicele MSCI din regiunea Asia-Pacific a scăzut cu aproximativ 0,5%.

Bursele din China și Hong Kong au fost închise marți din cauza sărbătorilor publice.

Chris Weston de la Pepperstone a comentat că, în contextul volatilității piețelor, evoluțiile geopolitice influențează economia, câștigurile companiilor și reacțiile băncilor centrale, deoarece jucătorii de pe piață nu evaluează corect riscurile asociate acestor evenimente.

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent cu livrare în luna decembrie a crescut marți cu 1,86 dolari, ajungând la 73,56 dolari, iar miercuri a continuat să urce, atingând 74,33 dolari.

Pe New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol ‘light sweet crude’ cu livrare în luna noiembrie a crescut marți cu 1,66 dolari, la 69,83 dolari, și a ajuns la 70,73 dolari ulterior.

Prețul unei uncii de aur a scăzut ușor cu 0,16%, la 2.658,63 dolari, după ce a crescut anterior cu peste 1%, aproape de recordul de luna trecută, de 2.685,42 dolari.

Exit mobile version