• Stellantis este produsul fuziunii de 52 miliarde de dolari dintre Fiat Chrysler Automobiles și Peugeot
  • Prețul acțiunilor a crescut cu 7,5% după lansarea pe bursele din Milano și Paris
  • Acțiunile vor fi lansate pe Wall Street marți

Stellantis, produsul fuziunii de 52 miliarde de dolari dintre Fiat Chrysler Automobiles și Peugeot, a fost bine primit de investitorii europeni în prima zi de tranzacționare, prețul acțiunilor crescând cu 7,5% după lansarea pe bursele din Milano și Paris, relatează CNBC.

Acțiunile cotate la Milano au început să se tranzacționeze la 12,758 euro pe acțiune, cu o capitalizare de piață de 39,2 miliarde de euro, iar până după-amiaza ofertele au crescut la 13,55 euro pe acțiune.

Într-o lansare virtuală pe site-ul web Borsa Italiana, CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, fost CEO al PSA Group, a declarat că fuziunea va aduce acționarilor 25 de miliarde de euro în următorii ani în urma reducerilor de costuri proiectate.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Acțiunile vor fi lansate pe Wall Street marți, după care Tavares va susține prima sa conferință de presă în calitate de CEO al Stellantis.

Lansarea a marcat punctul culminant al discuțiilor de legătură negocierilor care au început la sfârșitul anului 2018 și vine într-o perioadă în caare industria auto încearcă trece printr-o schimbare majoră către vehicule electrice.