Câciu vorbește despre majorarea salariilor bugetarilor: „Cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare”

Adrian Câciu Foto: Arhivă Facebook
  • El susţine că restul măsurilor, care privesc sporurile, au rămas în analiză.
  • Potrivit ministrului, sporurile „sunt mai sensibile câteodată decât salariul de bază pentru că pot crea prin diferenţe între ministere noi inechităţi”.
  • „Vom încerca la jumătatea anului să venim cu noi măsuri”, a mai spus ministrul.

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu spune că ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor va fi aprobată săptămâna viitoare.

„A fost o decizie luată în coaliţie. Nu e vorba de bani şi nu e vorba neapărat de majorări, o să reiau puţin trecutul: Am făcut legea bugetului de stat, am venit că dăm pentru zona bugetară doar pentru două famiilii ocupaţionale, sănătate şi educaţie, şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, veniturile statului, vom încerca la jumătatea anului să venim cu noi măsuri. S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 şi în direcţia aceasta mergem, cred că ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare”, a declarat joi, la finalul şedinţei de Guvern, Adrian Câciu.

El susţine că restul măsurilor, care privesc sporurile, au rămas în analiză.

„Restul de măsuri privind sporurile au rămas să fie analizate separat pentru că avem în analiză la Ministerul Muncii reforma salarizării unitare, reforma administraţiei, sunt mai multe reforme pe PNRR, şi să se intervină totuşi cu o abordare integrată, corelată la nivel de întreg aparat bugetar pentru a nu crea noi inechităţi”, a precizat ministrul.

Conform acestuia, sporurile „sunt mai sensibile câteodată decât salariul de bază pentru că pot crea prin diferenţe între ministere noi inechităţi”.