Cadou aniversar pe măsură pentru Tim Cook. Directorul executiv al Apple primește un bonus 750 de milioane de dolari

Apple nu vrea să renunțe la CEO-ul actual. Ce sumă este dispusă compania să-i plătească lui Tim Cook pentru a rămâne până în 2025 Sursa: Profimedia
  • Tim Cook a împlinit zece ani de când este în funcția de director executiv al Apple.
  • Cook a primit un bonus de 750 de milioane de dolari.
  • Prețul acțiunilor Apple a crescut cu 1.200% de când Cook a devenit director executiv.

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a primit mai mult de cinci milioane de acțiuni la gigantul tehnologic, întrucât a împlinit zece ani în funcție, scrie BBC.

O informare a companiei pentru Securities and Exchange Commission (SEC) arată că șeful companiei a vândut majoritatea acțiunilor pentru peste 750 milioane de dolari.

Bonusul face parte dintr-un acord pe care l-a încheiat când a preluat postul lui Steve Jobs și a depins de performanța acțiunilor Apple în comparație cu alte firme în indicele bursier S&P 500.

Potrivit declarației Apple la SEC, Cook a fost eligibil pentru că acțiunile companiei au crescut cu 191,83% în ultimii trei ani.

De asemenea, prețul acțiunilor Apple a crescut cu 1.200% de când Cook a devenit director executiv, la 24 august 2011.

Compania din spatele iPhone, iPad și MacBook are acum o valoare de piață de aproape 2,5 miliarde de dolari.

La începutul acestei săptămâni Cook a donat acțiuni Apple în valoare de aproape 10 milioane de dolari către organizații caritabile.

În 2015, Cook a spus că își va dona întreaga avere înainte de a muri. În prezent, el are o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire’s Index.