• Se pare că Bucureştiul ar putea înregistra o schimbare majoră în privinţa arterelor comerciale, iar în top 50 ar putea intra şi alte zone importante ale oraşului.
  • Principalele măsuri care au contribuit la revitalizarea Căii Victoriei au fost închiderea traficului în weekend-uri și transformarea acestei străzi într-o arteră pietonală.
  • Totuși, cu toate aceste evoluții pozitive, există un domeniu în care România se află încă în urmă: comerțul stradal.

Bucureștiul este pe cale să urce în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume, iar schimbările din peisajul urban ar putea aduce transformări importante. Calea Victoriei, dar și alte zone din Capitală, ar putea intra în prim-planul dezvoltării economice.

Calea Victoriei, una dintre cele mai emblematice străzi din București, a urcat în clasamentul celor mai scumpe artere comerciale din lume și a ajuns pe locul 38 datorită magazinelor și a locațiilor pe care le poți vizita. Este o reuşită deosebită, având în vedere că în topul celor mai scumpe străzi comerciale sunt incluse oraşe de renume mondial. Însă nu doar Calea Victoriei face valuri pe piaţa imobiliară.

Se pare că Bucureştiul ar putea înregistra o schimbare majoră în privinţa arterelor comerciale, iar în top 50 ar putea intra şi alte zone importante ale oraşului, precum bulevardele Magheru și Calea Dorobanților. Este un semnal clar că dezvoltarea economică și investițiile în infrastructura orașului încep să aducă rezultate pe măsură. Totuși, cu toate aceste evoluții pozitive, există un domeniu în care România se află încă în urmă: comerțul stradal.

Recomandări

BASHAR FUGE LA MOSCOVA
PROTESTE ÎN DIASPORA
REGIMUL ASSAD S-A PRĂBUȘIT
ASSAD S-A PRĂBUȘIT
CINE E BASHAR?
MACRON CAUTĂ PREMIER

În ciuda faptului că centrele comerciale și mall-urile continuă să fie principala destinație de shopping pentru români, analiştii sunt de părere că țara noastră nu a dezvoltat încă conceptul de comerț stradal la un nivel ridicat. În plus, expertiza în acest domeniu necesită o colaborare activă între sectorul privat şi autoritățile statului.

Care au fost principalele măsuri care au contribuit la revitalizarea Căii Victoriei?

Principalele măsuri care au contribuit la revitalizarea Căii Victoriei au fost închiderea traficului în weekend-uri și transformarea acestei străzi într-o arteră pietonală ceea ce a avut un impact major. Astfel, Calea Victoriei a început să capete o atmosferă aproape interbelică, fiind tot mai frecventată de localnici și turiști. Mai mult, tot mai multe clădiri au fost refăcute, iar spațiile comerciale au început să fie ocupate, oferind o imagine complet renovată, plină de viață.

În plus, autoritățile și investitorii din sectorul privat sunt din ce în ce mai atenți la această tendință de revitalizare a străzilor comerciale. Eforturile de a încuraja dezvoltarea comerțului stradal ar putea să aducă și alte zone ale orașului în centrul atenției, într-o nouă eră economică și urbanistică pentru București.

În următorii ani, este de așteptat ca tot mai multe zone ale Capitalei să îmbrace o nouă înfățișare, iar experiența de shopping stradal să devină mai mult decât o simplă opțiune, ci un mod de viață pentru bucureșteni.

Citește și