• Chris Williams a fost vicepreședinte al departamentului de resurse umane la Microsoft, iar în prezent este consilier și consultant.
  • El scrie că managerii de recrutare buni prioritizează realizările și impactul față de durata mandatului.
  • Schimbarea locului de muncă duce adesea la un salariu mai mare, dar vine cu costuri semnificative.

Când și-a început Chris Williams cariera în anii 1980, părinții și fiecare consilier de carieră spuneau că trebuie să stai la un loc de muncă trei ani cel puțin. Dacă rămâneai mai puțin de atât, erai văzut ca un om care își caută un loc de muncă, scrie Business Insider.

Primul lucru pe care managerii de angajare au fost învățați să îl caute într-un CV era cât timp au stat candidații la fiecare loc de muncă și să fie cu ochii în patru pentru a vedea dacă există lacune. Ei doreau să vadă cel puțin trei până la cinci ani la fiecare loc de muncă și cu siguranță nu un șir de perioade scurte la rând.

Saltul de locuri de muncă era văzut ca un semn de neliniște, imaturitate și incapacitate de a rezista în vremuri grele. Mai rău, erai considerat neloial față de companie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Realizările sunt mai importante decât titularizarea

Nu depinde de ceas. Ceea ce contează în vechimea în muncă nu este cât timp, ci mai degrabă cât de mult. Nu când ai făcut-o, ci ce ai făcut. Ceea ce caută un bun manager care face angajări este dacă ai avut un impact asupra afacerii și dacă ești o persoană care poate face lucrurile:

  • Ați participat sau ați condus un proiect major care a făcut o diferență în cadrul afacerii?
  • Ați făcut o schimbare în ceea ce privește veniturile, profitabilitatea sau satisfacția clienților care a mișcat metrica?

Dacă puteți să veniți la un loc de muncă, să faceți o diferență și să plecați în doar un an, este minunat. Dacă rămâi la un loc de muncă mai mult de un deceniu, dar arăți acest tip de impact de fiecare dată pe parcursul mandatului tău, minunat, spune Chris Williams.

Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni care oferă sfaturi pentru CV-uri subliniază necesitatea de a avea indicatori, cifre și impact clar și clar în fiecare intrare la locul de muncă. Ei vor să arătați că timpul pe care l-ați petrecut, oricât de mult timp, în fiecare rol, a fost bine folosit.

Managerii care fac angajări nu vor să vă vadă că ați migrat de la un loc de muncă la altul, având un efect redus asupra afacerii. Atunci dați impresia că sunteți neliniștit și incapabil să lucrați din greu la probleme.

De asemenea, nu vor să vadă pe cineva care a făcut un lucru grozav doar pentru a se odihni în urma acelui lucru timp de ani de zile. Vei arăta ca cineva care nu este motivat să ajute afacerea să avanseze.

Când ar trebui să vă gândiți la căutarea unui loc de muncă?

Este cunoscut faptul că cea mai rapidă modalitate de a obține un salariu mai mare în prezent este să vă schimbați locul de muncă – este mult mai ușor să fiți nou angajat în altă parte decât să fiți promovat intern.

Acest lucru se datorează faptului că firmele acordă prioritate noilor angajări în detrimentul angajaților existenți. Ele se confruntă cu nevoia de mai multe talente pe o piață a locurilor de muncă restrânsă, iar în majoritatea companiilor, bugetul pentru angajări este mai mare decât cel pentru promovări și creșteri.

Există, de asemenea, mult mai multă înțelegere a situațiilor unice din partea managerilor de angajare din ziua de azi. Aceștia înțeleg o scurtă perioadă de timp într-un loc de muncă care s-a potrivit teribil și nu sunt speriați de o pauză în ocuparea unui loc de muncă pentru îngrijirea sau educarea copilului sau a familiei.

Ei înțeleg, de asemenea, dacă rămâi blocat într-un rol prost, unul cu o situație imposibilă, o companie în declin sau un manager care îți face viața grea.

Citește și: