• De 69 de ani, Regina a fost, la propriu, imaginea monedelor din întreaga lume.
  • Trecerea ei în neființă înseamnă că va fi nevoie de o schimbare, iar moștenitorul și succesorul ei, Charles al III-lea, va prelua ștafeta în materie de stat și monedă.
  • Noile monede vor avea chipul regelui Charles al III-lea orientat în direcția opusă față de cel al regretatei Regine Elisabeta, păstrând astfel o tradiție regală.

De 69 de ani, Regina a fost, la propriu, imaginea monedelor din întreaga lume. Trecerea ei în neființă înseamnă că va fi nevoie de o schimbare, iar moștenitorul și succesorul ei, Charles al III-lea, va prelua ștafeta în materie de stat și monedă.

Noile monede vor avea chipul regelui Charles al III-lea orientat în direcția opusă față de cel al regretatei Regine Elisabeta

Noile monede vor avea chipul regelui Charles al III-lea orientat în direcția opusă față de cel al regretatei Regine Elisabeta, păstrând astfel o tradiție regală. Un exemplu în acest sens este prezentat pe o monedă comemorativă lansată în 2019, pe care figurează Charles.

Cu toate acestea, doar pentru că Regina a murit, nu înseamnă că monedele în valoare de miliarde de lire sterline sunt brusc lipsite de valoare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Actualele bancnote cu imaginea Majestății Sale Regina vor continua să fie mijloc legal de plată”, a precizat Banca Angliei.

Un anunț cu privire la banii de hârtie existenți emiși de banca centrală a Marii Britanii va fi făcut după ce perioada oficială de doliu de 10 zile se va încheia, a adăugat aceasta.

Când Regina Elisabeta a devenit monarh în 1952, abia în 1959 au fost produse în sfârșit monede britanice cu chipul ei. Este puțin probabil ca Charles să aibă un număr semnificativ de bancnote în curând, deoarece Monetăria Regală și Banca Angliei vor dori să păstreze controlul asupra monedei sub controlul lor.

În loc ca toate monedele și bancnotele actuale să fie predate, procesul va fi unul gradual și multe dintre monedele cu portretele reginei Elisabeta a II-a vor rămâne în circulație mulți ani de acum încolo”, spun Coin Expert, un site britanic de cercetare a monedelor.

Ce se întâmplă cu celelalte națiuni cu Regina Elisabeta pe moneda lor?

În afară de Regatul Unit, Regina se află pe monedele a zeci de națiuni din întreaga lume, inclusiv Canada, Australia și Noua Zeelandă. Acestea vor trebui, de asemenea, să fie schimbate, dar nu există un termen oficial în care acest lucru va trebui să fie finalizat. Acest lucru depinde de instituțiile financiare din națiunile menționate, care au decis când este oportun ca mai mulți bani să fie în circulație.

Canada a fost de fapt prima țară care a avut Regina pe moneda sa în 1935, când aceasta era cunoscută sub numele de Prințesa Elisabeta. Aceasta făcea parte dintr-o nouă gamă de bancnote pentru bunicul ei, regele George V.