• Acţiunile Tesla au scăzut cu 23%, un minus de 275 de miliarde de dolari în ceea ce priveşte capitalizarea.
  • Unii investitorii se tem că Musk va acorda prea multă atenţie reţelei de social media şi va neglija activitatea Tesla.
  • CEO-ul trebuie să mai plătească alte 21 de miliarde de dolari, însă nu a menţionat de unde vor proveni fondurile.

Capitalizarea Tesla a scăzut cu 126 miliarde de dolari după ce Elon Musk a ajuns la un acord prin care va cumpăra Twitter în schimbul a 44 mld. dolari. Investitorii, îngrijoraţi că miliardarul îşi va reduce participaţia la companie.

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au coborât cu 12,18% marţi, compania pierzând circa 126 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă la o zi după ce CEO-ul Elon Musk a ajuns la un acord de cumpărare a reţelei de socializare Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, notează Business Insider, citat de ZF.

Capitalizarea societăţii ajunge acum la circa 906 miliarde de dolari, de la peste 1.000 de miliarde de dolari în prima zi de tranzacţionare a săptămânii din New York City. Astăzi, la 13:30, ora României, acţiunile Tesla creşteau cu 2,75% în premarket.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Conform mai multor trusturi internaţionale de presă, declinul a fost generat, în mare parte, de temerile privind modul prin care Musk îşi va finanţa achiziţia. Miliardarul a obţinut un împrumut de 12,5 miliarde de dolari garantat cu acţiunile sale la Tesla şi a împrumutat alte 13 miliarde de pe Wall Street. Musk, cel mai bogat om din lume, deţine o participaţie de 17% la Tesla.

CEO-ul trebuie să mai plătească alte 21 de miliarde de dolari, însă nu a menţionat de unde vor proveni fondurile, alimentând din nou fricile investitorilor conform cărora Musk va fi nevoit să renunţe la o parte din acţiunile sale la Tesla.

Fără a lua în calcul dinamica sesiunii de tranzacţionare de astăzi, valoarea pachetului deţinut de Musk s-a prăbuşit cu 40 de miliarde de dolari din 4 aprilie, ziua în care a şeful Tesla a dezvăluit că a cumpărat 9,2% din Twitter. De atunci, acţiunile Tesla au scăzut cu 23%, un minus de 275 de miliarde de dolari în ceea ce priveşte capitalizarea.

De altfel, Tesla a avertizat la începutul anului că preţul acţiunilor poate scădea în cazul în care Elon Musk va avea nevoie de bani pentru a-şi acoperi un împrumut sau pentru a realiza o achiziţie, reducându-şi astfel participaţia la companie. Între timp, unii investitorii se tem că Musk va acorda prea multă atenţie reţelei de social media şi va neglija activitatea producătorului de automobile electrice.