• Cârciumarii din Brașov au declarat război cerșetoriei
  • Banii nu ajung la copii, ci la capii unor rețele, spun ei
  • DGASPC: am găsit 35 de copii care cerșeau, am protejat doar 2
  • Polițiștii din Brașov au dat 423 de amenzi de 200.000 de lei

Cârcumarii din Brașov au protestat vineri în centrul istoric. „Nu cerșetoriei și da donației”, e mesajul lor.

„Sunt 85% copii epxloatați și deja lucrurile scapă de sub control, banii ajung la capii unor rețele și e vorba de bani mulți, un copil face 1.200 – 1.500 de lei pe zi. (…) Le-am dat ghete iarna pentru că erau în șlapi și le era foarte frig, s-au întors a doua zi tot în șlapi și i-am întrebat ghetele unde sunt și au zis sunt acasă în pod că dacă venim cu ghete nu mai primim bani”, a spus Oana Coantă, președintele Breslei Cârciumarilor.

„Scopul nostru e de a trezi oamenii și oaspeții că aceste mici atenții acordate copiilor nu ajută acei copii. Am vrut să le dăm o masă caldă și au spus nu, îmi trebuie bani că altfel îmi iau bătaie acasă”, a spus și Costel Bertea, proprietarul localului Opus9.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL
CE VA FACE TRUMP?

Polițiștii locali din Brașov au dat de la începutul anului 423 de sancțiuni în valoare de 200.000 de lei cerșetorilor. Amenzi, da, soluții, ba. Oamenii străzii doar sunt alungați dintr-un colț în altul al orașului.

„Pe parcursul anului trecut am identificat 35 de copii care săvârșeau acte de cerșetorie și am reușit să dăm măsură de protecție doar pentru doi. Este foarte complicat să dovedești că ei sunt scoși la cerșit sau exploatați”, a spus Mihai Priboi, directorul adjunct DGASPC.

Reporter: „Vin polițiștii, vă alungă de aici din centrul istoric?”

Georgeta, persoană fără adăpost: „Da, ne pun amenzi, dacă stăm aici ne alungă în altă parte, din partea aia în altă parte și umblăm pe la tomberoane.”

Reporter: „Ai încercat să mergi la vreo asociație care ajută?”

Georgeta: „Nu că nu am buletin deocamdată. Eu sunt și bolnavă cu epilepsie și nu am voie să muncesc că mi se face rău des.”