• Ambasadorul SUA: „România va deveni cel mai mare producător energetic în Europa”.
  • România este acum pe locul doi în UE la producție și export de energie.
  • Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră pot propulsa România pe locul I în UE.

Profeții de aur de la ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman.

România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa, crede diplomatul.

Acum suntem pe locul doi în Uniunea Europeană, iar saltul este așteptat când va începe extracția de gaze din Marea Neagră, iar centrala nucleară de la Cernavoda va produce la capacitate maximă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Ce au de câștigat românii dacă țara noastră devine cel mai mare exportator de energie

„Orice investiție se revarsă în economie prin crearea de locuri de muncă. Iar această investiție este cu atât mai importantă, de data aceasta, pentru că vorbim despre zăcăminte de petrol și gaze”, explică Liviu Popescu, editor la Ziarul Financiar.

Cum devine România cel mai mare exportator de energie dacă există gospodării neracordate la gaz metan

„Aici vorbim de un paradox, un paradox prezent de foarte mulți ani în România. În condițiile în care jumătate din gospodării se încălzesc cu lemne, deja vedem promisiuni din partea autorităților ca România să devină un HUB energetic european”, a adăugat Liviu Popescu.

De 30 de ani vedem ce se întâmplă în economie, vedem că sectorul energetic este văduvit de investiții. Vedem că la Cernavodă se tot schimbă investitorii.

Pe vremea Guvernului Ponta, autoritățile au semnat cu chinezii, iar acum Guvernul semnează cu americanii. 8 miliarde de dolari, promisiuni. Momentan, toate sunt promisiuni”, spune Liviu Popescu

Neptun Deep, joint venture OMV Petrom și Exxon, pentru exploatarea de gaz din Marea Neagră

„În cazul Neptun Deep, care este cel mai mare proiect energetic offshore local dezvoltat în prezent de americanii de la Exxon cu OMV Petrom, petroliștii așteaptă o rezolvare a legii offshore pentru avantajul acestora.

În cazul guvernanților, cel mai probabil după alegeri se va lua o astfel de decizie.

De anul viitor, americanii de la BSOG vor începe exploatarea la Midia. După o investiție de 600 de milioane de dolari, ceea ce ar putea încuraja și autoritățile să se miște mai repede cu acestă lege offshore pentru Neptun Deep”, a explicat Liviu Popescu, editor la Ziarul Financiar.