• Pachetul salarial al managerilor de top din SUA a crescut în 2020
  • Valoarea medie a unui pachet complet al unui CEO în SUA a ajuns la 13,7 milioane de dolari
  • Serghei Bulac, directorul Digi, a avut anul trecut un venit de 1,6 milioane de euro
  • Zece români aveau salarii lunare nete până la 23.200 de euro, în februarie

Sunt zone unde veniturile cresc în ciuda pandemiei. O statistică arată că salariile managerilor de top din cele mai mari 300 de companii listate în Statele Unite au crescut anul trecut.

Valoarea medie a unui pachet complet primit de un CEO în America a ajuns la 13,7 milioane de dolari anul trecut, față de 12,8 milioane de dolari în 2019, potrivit Wall Street Journal.

La noi, cea mai mare remunerație primită anul trecut a fost cea a lui Serghei Bulac, directorul general al operatorului de telecomunații Digi. Suma se ridică la 1,6 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Pentru companii de dimensiuni peste medie, cifrele încep de la 10.000 în sus. De exemplu, salariul CEO-ului crește mai repede decât cel al altor angajați. Cele mai remuneratoare sunt industria IT, pharma, energiei probabil”, spune Raluca Pârvu, business manager la BPI Group.

Un manager de top în România poate câștiga lunar cel puțin 10-15.000 de euro, în funcție de industria în care activează. Cele mai mari salarii sunt oferite de industria de IT și de cea financiar-bancară.

„Ai nevoie de un vizionar extraordinar care să poată să motiveze echipa, să crească foarte repede și să inoveze extrem de mult, să găsească soluții, să testeze, să se miște foarte repede”, a spus headhunter-ul Cristina Postolache.