• Ionuţ și Cristian Doldurea sunt acţionari sau administratori în 6 companii active în domeniul GPL.
  • 4 din 6 companii sunt înregistrate în Caracal, unde primar este Ion Doldurea, tatăl fraţilor Ionuț și Cristian Doldurea.
  • Pentru autorizaţia funcționării companiei Flagas a fost necesar avizul de la primărie.

Ies la suprafață noi detalii după explozia de la Crevedia. „Clanul“ Doldurea rula un business total de 1,2 mld. lei, potrivit unei analize ZF. Ionuţ și Cristian Doldurea figurează ca acţionari sau administratori în 6 companii active în domeniul comerţului cu GPL.

„Flagas nu este unica lor firmă din acest domeniu. Asta a fost și intenția noastră, să vedem dacă familia este implicată și în alte companii cu acest profil. Am observat, consultând surse care sunt cât se poate de publice, că atât Ionuț Doldurea, cât și fratele său, Cristian Doldurea, au fost implicați în calitate de acționari ori de administratori, împreună sau cu alți participanți în conducerea a șase companii. Aceste șase companii au business cumulat la nivelul anului 2022 de 1,2 miliarde de lei, deci vorbim de afaceri de amploare care meritau să fie analizate de autorități ale statului român, și cu aproape peste 450 de angajați“, a spus Roxana Petrescu, senior editor ZF, la Aleph News.

4 din 6 companii sunt înregistrate în Caracal, unde primar este Ion Doldurea, tatăl fraţilor Ionuț și Cristian Doldurea. Pentru autorizaţia funcționării companiei Flagas a fost necesar avizul de la primărie. La Crevedia funcţiona ilegal un depozit unde se muta GPL dintr-o cisternă în alta, spaţiu deţinut de firma Flagas.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Știam încă din ziua exploziei că tatăl lui Ionuț Doldurea este primarul din Caracal, dar această concentrare de firme în Caracal, acolo unde este primar tatăl celor doi frați, este de fapt un sprijin pentru business pentru că aceste companii au nevoie de aviz de la primărie, deci putem trage concluziile“, a explicat Roxana Petrescu, senior editor ZF, la Aleph News.

Firma Flagas a avut anul trecut un business de 595,9 mil. lei, un profit net de 32,7 mil. lei. Potrivit GPLautogas.info, pe plan local ar fi 700 de staţii de alimentare cu GPL.

Citește și