• Replica „peste cine ani, mă văd având funcția dumneavoastră“ îl va irita pe potențialul tău șef decât să îl încânte.
  • Pont: Să nu pari dezinformat.

Prima impresie contează, știi vorba aia. Așa este și la un interviu de angajare. Și mai ales într-o perioadă ca asta, nu-ți permiți să pierzi o ofertă atrăgătoare.

Una dintre cele mai comune replici – „peste cine ani, mă văd având funcția dumneavoastră“ – cu siguranță mai mult îl va irita pe potențialul tău șef decât să îl încânte. Mai bine îți evidențiezi aptitudinile și ce poți construi datorită lor.

Totodată, ar trebui să știi că nu e profi să îți vorbești de rău fostul șef. Nu trebuie să te porți de parcă totul era roz, dar când vorbești despre fostul șef sau fostul loc de muncă, ai grijă să faci asta cu mult tact.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Și uite unul dintre cele mai grele răspunsuri pe care trebuie să îl dai la un interviu: care este defectul tău? Evident că nu-ți vine să te pui într-o lumină proastă, dar să știi că varianta nu e nici un răspuns de genul „cel mai mare defect al meu este că sunt perfecționist“.

Și îți mai dau un pont: să nu pari dezinformat. Adică să nu ceri detalii despre companie sau beneficiile pe care le oferă. O să pară că ești acolo doar pentru bani.