• Liviu Baltă are 39 de ani şi conduce mai multe afaceri
  • Cel mai mult se mândreşte cu ferma de legume organice de la Cluj
  • Liviu este mulţumit că în ultimii ani taxarea companiilor din România nu s-a schimbat radical

Pe agenda viitorului legislativ trebuie să fie investițiile în digitalizare. Liviu Baltă este finanţatorul celei mai mari ferme de legume organice din judeţul Cluj.

Are şi alte afaceri în domeniul muzical sau construcţii care îi ocupă timpul. În satul Băbuţiu unde a construit ferma, a găsit modalităţi să îi ajute şi pe micii fermieri din zonă să se dezvolte. Adună peste 30 de soiuri de legume, verdeţuri, siropuri bio şi dulceţuri pe care le pune într-un coș.
Acesta ajunge săptămânal la clienţii care şi-au făcut abonament la ferma organică.

Antreprenorul Liviu Baltă știe exact ce vrea de la viitorii parlamentari:
să se apropie mai mult de zona businessului, să înteleagă nevoile antreprenorilor şi să ajute România prin digitalizare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Liviu Baltă, antreprenor: „Consider că cel puţin în ultimii ani faptul că partea de impozitare şi taxare a companiilor în România a fost destul de stabilă a ajutat să existe o predictibilitate. Ar trebui mai mult să facă zona legislativă a României şi anume parlamentul României, cred că ar trebui să investească mai mult timp, energie şi resurse în ceea ce priveşte apropierea de zona reală a businessului românesc pentru a cunoaşte nevoia, a cunoaşte oportunităţile. În al doilea rând să ajute printr-o digitalizare serioasă a tot ceea ce înseamnă aparatul administrativ din ţara noastră şi a ministerelor care oferă suport mediului de afaceri.”

Liviu Baltă vrea să fie lăsat în pace să îşi dezvolte afacerile şi să creeze locuri de muncă. Își dorește ca legiutorii să îl ajute să atragă și mai mulți clienți, nu să-i pună bețe-n roată.

Liviu Baltă, antreprenor: „Noi în zona mediului de afaceri am dori să fim lăsaţi în pace de politicieni, dar realitatea este că depindem unii de alţii, ţinând cont că orice lege influenţează viaţa noastră şi personală şi din punct de vedere juridic sau administrativ, dar în acelaşi timp să înţelegem că şi răspunsul mediului de afaceri şi a antreprenorilor contează pentru că de aici pornesc resursele, crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi.”