• Compania franceză Airbus a primit cea mai mare comandă din istoria aviației civile, de 500 de aeronave A320, din partea transportatorului indian IndiGo.
  • Șeful executiv al IndiGo, Pieter Elbers, a declarat într-o conferință de presă, că acesta este doar începutul.
  • IndiGo nu a fost singura companie aeriană care a plasat o comandă în timpul ediției din acest an a Salonului aeronautic de la Paris.

O companie aeriană indiană a semnat săptămâna aceasta cu firma aerospațială franceză Airbus cea mai mare comandă de aeronave din istoria industriei aeriene, scrie The Epoch Times.

Firma producătoare de avioane a anunțat pe 19 iunie că linia aeriană indiană de reduceri IndiGo a plasat o comandă pentru 500 de avioane comerciale din familia sa A320, care vor fi livrate între 2030 și 2035.

Afacerea stabilește ,,recordul pentru cel mai mare acord de achiziție unică din istoria aviației comerciale” , a precizat Airbus într-un comunicat.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cea mai recentă achiziție ridică numărul total de avioane Airbus comandate de IndiGo la 1.330.

Acordul istoric de achiziție a fost semnat de Rahul Bhatia, director general al IndiGo; Dr. Venkataramani Sumantran, președinte și director independent neexecutiv al IndiGo; Pieter Elbers, CEO al IndiGo; Guillaume Faury, CEO al Airbus; și Christian Scherer, director comercial al Airbus, în cadrul Salonului aeronautic de la Paris 2023, a anunțat compania aerospațială.

Compania aeriană indiană își extinde flota aeriană

Înființată în 2006, IndiGo este cea mai mare companie aeriană din India după cota de piață, potrivit site-ului său, având 86 de milioane de clienți în ultimul an financiar.

Compania aeriană indiană era deja un client important al Airbus și comandase 830 de aeronave A320 din trei achiziții anterioare, în 2011, 2014 și 2019, pe lângă cele 500 de noi comenzi care așteaptă să fie livrate.

Se zvonea că această afacere majoră era în curs de pregătire în zilele premergătoare Salonului aeronautic de la Paris și depășește comanda de 470 de avioane de la Boeing și Airbus, în valoare de 68 de miliarde de dolari, făcută de Air India în februarie.

,,Vă puteți imagina cât de mândru este acest moment pentru noi, la Airbus, și, sincer, pentru mine personal, să stau aici într-o companie atât de mare. Au trecut 18 ani de la nimic până la punctul în care IndiGo este astăzi. Și, bineînțeles, noi, cei de la Airbus, suntem pur și simplu incredibil, incredibil de mulțumiți și mândri de această asociere care a adus democratizarea călătoriilor aeriene în India” , a declarat Christian Scherer, directorul comercial al Airbus.

,,Suntem foarte mândri de gradul foarte ridicat de integritate și eficiență cu care IndiGo administrează compania aeriană și flota sa de A320 și A321. Și, bineînțeles, ziua de astăzi marchează doar o altă tranzacție de moment de referință într-o relație care este mult mai mare decât simplele tranzacții cu avioane.”

IndiGo preconizează că ponderea comenzilor sale internaționale va crește la aproape 30 la sută în următorii ani.

Șaizeci și nouă dintre comenzile Airbus restante ale IndiGo sunt pentru A321XLR, care și-a încheiat primul zbor de testare în urmă cu un an și care este așteptat să intre în serviciu anul viitor.

IndiGo nu a fost singura companie aeriană care a plasat o comandă în timpul ediției din acest an a Salonului aeronautic de la Paris.

Air Mauritius a comandat, de asemenea, trei aeronave Airbus A350 pentru flota sa, ceea ce duce viitoarea sa flotă A350 la șapte, în timp ce compania aeriană saudită Flynas a comandat 30 de aeronave din familia Airbus A320neo, inclusiv zece A321XLR. Până la data de 19 iunie, rivalul Airbus, Boeing, nu a anunțat încă nicio comandă.

Directorul general al IndiGo, Pieter Elbers, a declarat că această comandă va ajuta compania ,,să își îndeplinească misiunea de a continua să stimuleze creșterea economică, coeziunea socială și mobilitatea în India”.

IndiGo a dat o comandă record de 500 de avioane Airbus

Aproximativ 75 la sută din zborurile IndiGo călătoresc către destinații interne din India.

Elbers a explicat că ,,economia în expansiune a Indiei și creșterea veniturilor disponibile continuă să adauge milioane de persoane care zboară pentru prima dată pe o piață aviatică în plină expansiune”.

Companiile de aviație sunt nerăbdătoare să profite de economia puternică a Indiei și de populația sa în plină expansiune, ceea ce s-ar putea traduce în continuare printr-o cerere mai mare de transport aerian.
Între timp, marile companii de tehnologie se grăbesc să facă afaceri în India, multe dintre ele plănuind să își extindă producția și să deschidă noi magazine în această țară, pentru a profita de această piață în plină expansiune.

În aprilie, Fondul Monetar Internațional a declarat că India va fi una dintre cele mai performante economii din acest an, cu o creștere de 5,9% a PIB-ului.

De asemenea, Organizația Națiunilor Unite a estimat în aceeași lună că națiunea din Asia de Sud este pe cale să depășească China ca fiind cea mai populată națiune din lume până la jumătatea anului 2023, cu 1,43 miliarde de locuitori.

Grupul Airbus, prezent și-n România

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri, şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni. Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii:

  • Airbus Helicopters România,
  • Premium Aerotec în Braşov,
  • Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Pe partea civilă, producătorii de avioane au sosit cu așteptări în creștere ale cererii. Companiile aeriene se grăbesc să satisfacă cererea și de a atingere obiectivele industriei aeronautice cu emisii zero până în 2050.
Dar se confruntă, de asemenea, cu o provocare de a satisface această cerere. Furnizorii se luptă cu costurile în creștere, lipsa pieselor și deficitul de forță de muncă calificată în urma pandemiei.
Pe o altă piață cheie, Airbus a declarat că o companie aeriană din Arabia Saudită a finalizat o comandă pentru 30 de avioane din familia A320neo.

Directorii din industrie spun că până la 2.000 de comenzi de avioane cu reacție sunt puse în joc în întreaga lume pe o piață de avioane comerciale în renaștere, potrivit Reuters.

Citește și

„Fan” Bebe Rexha acuzat de agresiune după ce cântăreața a lovit cu telefonul în timpul concertului

Donald Trump, care a pretins că angajează doar cei mai buni oameni, a fost întrebat de ce atât de mulți actori-cheie din administrație nu vor ca el să fie din nou președinte

Filmul lui Tom Cruise, apreciat de critici ,,Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” a avut premiera la Roma