• Tinerii din Generația Z se tem că nu vor avea propria casă niciodată.
  • Adolescenților le e frică că nu își pot achita creditele.
  • Tinerii au aflat despre cumpărarea unei locuințe de pe TikTok.

Generația Z e mai interesată să urce treptele carierei decât treptele propriei case!

Una dintre cele mai mari temeri ale tinerilor din Generația Z este că nu vor avea propria casă niciodată, spun cercetătorii de la Clever Real Estate.

Peste 50% dintre tinerii americani nu își permit o casă, iar restul se tem de cheltuielile în plus care vin după contractul de cumpărare. 80% consideră că tinerii de peste 20 de ani nu vor avea propria locuință prea curând,  iar 30% sunt îngrijorați de dobânzile care cresc. Doar 18% dintre potențialii cumpărători sub 30 de ani cred că își pot permite o casă – avansul pe care îl dețin majoritatea tinerilor nu trece de 8.500 de euro. Aproape jumătate din adolescenți au aflat informații despre cumpărarea unei locuințe de pe TikTok.

Recomandări

S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
CHINA RĂSPUNDE ACUZAȚIILOR NATO
BIDEN FACE GAFĂ DUPĂ GAFĂ
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
AUSTRALIENI ACUZAȚI DE SPIONAJ
AU BĂGAT BANII LA SALTEA

Românii au simțul proprietății spre deosebire de americani. Acum doi ani, aproape 95% dintre români aveau propriile case – România era fruntașă în topul celor mai mulți proprietari de locuințe din Europa, urmată de Slovacia cu 93%, Croația cu 91% și Ungaria cu 90%, arată un sondaj făcut de Oficiul European de Statistică.

În țara proprietarilor de case, tinerii din Generația Z preferă chiriile mai mult decât propria locuință – vor să călătorească sau să se axeze pe carieră – în special cei cu studii superioare și joburi calificate.

Citește și