Tot mai mulți oameni au început să lucreze de acasă după introducerea măsurilor de distanțare socială ca răspuns la pandemie. În 2020, 12% dintre angajații cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani din UE lucrau de obicei de acasă, în timp ce această pondere a fost de 5-6 procente, în ultimul deceniu.

Helsinki, capitala Finlandei, este locul în care trebuie să locuiști dacă îți place să lucrezi de acasă. Locația se află în fruntea clasamentului Eurostat în ceea ce privește oamenii care aleg să muncească de acasă. Helsinki a înregistrat cea mai mare pondere a angajaților în 2020, respectiv 37%, conform datelor publicate, joi, de Eurostat.

Capitala Finlandei este urmată la distanță de două regiuni belgiene: Province du Brabant wallon (27%) și capitala Bruxelles (26%).

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Situația în restul Europei

La nivelul Uniunii Europene, conform Eurostat, în 2020, aproximativ unul din patru angajați lucrau de acasă în: Estul și Centrul Irlandei (25%), Wien (Austria) și Hovedstaden (Danemarca) – ambele 24%, precum și Ile-de-France (Franța), Utrecht (Olanda), Luxemburg și Lisabona (Portugalia) – toate 23%.

Sursa. Eurostat

România, codașa UE și la „work from home”

În schimb, munca de acasă este mai puțin frecventă în multe regiuni de estul și sudul UE, iar în acest clasament intră și România.

În 2020, mai puțin de 5% din forța de muncă a lucrat de acasă în Croației, precum și în Cipru, Letonia și Bulgaria, în marea majoritate a regiunilor din Ungaria și România (cu excepția capitalelor) și Grecia.

Sursa. Eurostat