• Barul de ginuri și gelateria cu înghețată bio sunt două afaceri-vedetă din București
  • Un bar specializat în gin din București are 86 de rețete exotice
  • O gelaterie artizanală din Piața Romană vinde înghețată cu 12 arome bio

Nu știu tu, dar eu m-am săturat de restaurante cu meniu româno-italo-nemțesc și magazine în care găsești ciocolată, detergent și becuri.

Din fericire, afacerile specializate renasc.

Nicolae şi Marius, de pildă, au deschis la București un bar unde poţi să bei doar gin, dar într-o varietate uimitoare de rețete.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

NICOLAE ŞI MARIUS, PROPRIETARII UNUI BAR SPECIALIZAT PE GINURI: „E un singur produs, însă noi, de exemplu, avem acest produs în 86 de combinaţii.”

Însuși rețeta barului de gin este inedită: se iau trei prieteni, se adaugă o vacanţă în Spania şi o incursiune în barurile de gin de acolo. Se mixează cu dorinţa de a face o afacere împreună.

Rezultă un loc prietenos, unde clienții se întorc cu drag.

Și până și pisicile au legătură cu ginul: un motan vagabond, pripășit prin zonă, a fost botezat …Ginuț.

NICOLAE ŞI MARIUS, PROPRIETARII UNUI BAR SPECIALIZAT PE GINURI: „Am zis să ne axăm pe un produs pe care îl facem bine. Deja suntem cunoscuţi ca specialist pe partea de ginuri.”

Nu vrei gin, treci la vin! Glumesc…te duc într-un alt imperiu al gustului.

O gelaterie artizanală din centrul Capitalei, care este dușmanul cântarului. Vinovat este Cătălin Sălceanu, proprietarul care vinde cel puțin 12 arome de înghețată, printre care vanilia bio de Madagascar, ciocolata de Venezuela și caisele. Nu este de mirare că se așteaptă să topească orice concurență.

CIPRIAN, PROPRIETARUL UNEI GELATERII: „Cifra de afaceri pe cinci luni şi jumătate anul trecut a fost undeva în jur de 100 de mii de euro. Anul acesta preconizăm o creştere cam cu 400%.”