• Cererea pentru căpșuni ecologice, produse de fermierii români, a crescut cu 30% în pandemie
  • 80% din produsele ecologice din supermarketuri sunt importate
  • România a produs 22.000 de tone de căpșuni în 2019

Fructele ecologice au devenit un trend și sunt mult mai bune când provin de pe câmpurile muncite de fermierii români. Maria Codrea are două hectare de căpșuni în Satu Mare, unde produce căpșuni ecologice. Ea a remarcat o creștere a cererii cu 30% din partea consumatorilor pentru acest gen de fructe și spune că un astfel de business merită.

Căpșunile ecologice se vând la preț dublu față de cele convenționale

„O să se mențină acest trend de produse locale, produse românești și mai ales certificate ecologic. Lumea se uită la tot când vine vorba de sănătate și mâncare și mi se pare că are mai multă grijă acum. Diferența dintre tratamente este că cele ecologice au tratamente certificate și recunoscute la nivel european”, a povestit Maria Codrea.

Adrian este atent să aducă produse sănătoase pe masa familiei lui și încearcă să aleagă fructele și legumele de la producătorii locali. Avantajul cu căpșunile ecologice românești de la Ferma Codrea este că ele ajung în pondere de 80% pe rafturile supermaketurilor.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Să fim serioși, din 300.000 de kilometri de mare cu vapoare, avioane și toate cele, produsele nu au cum să fie bio. Poate știm cu toții, adică eu știu, tu știi, produsele bio se strică repede, pentru că sunt bio. De ceva timp, am început să consum produse sănătoase, de la țărani, de la țăranul român. Aproape în fiecare zi, îmi fac stocul de fructe și legume de pe piață, este de părere un consumator de produse bio”, Adrian Șopran.

Din păcate, numărul producătorilor autohtoni scade de la an la an, așa că 80% din produsele ecologice sunt importate din Germania, Marea Britanie, Italia, Austria, Franța și Spania.