• Falimentul era așteptat de piața asiguratorilor.
  • ASF a constatat că extrasele de cont ale City Insurance erau false.
  • Creșterea City Insurance a fost exponențială, însă în urma controlului firma a decăzut enorm.

Acest faliment era așteptat de piața asiguratorilor de mai mult timp având în vedere situația de la City Insurance.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat vineri seară că va trimite în faliment compania de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din România cu o cotă de piața de 45%, ca urmare a faptului că nu a venit niciun investitor să o salveze, iar indicatorii de capital nu au fost restabiliți, scrie Ziarul Financiar.

În urma controlului, inclusiv internațional, din primăvara acestui an, ASF a constatat că anumite extrase de cont prezentate de City Insurance erau false, iar banii nu existau.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

ASF spune că toate falsurile găsite în companie au fost semnalate organelor de anchetă.

City Insurance era o companie deținută Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, și de investitorii italieni.

City Insurance a crescut exponențial după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situație financiară dezastruoasă.

Creșterea City Insurance a fost exponențială, astfel încât a ajuns să dețină aproape jumătate din piața RCA din România pentru că vindea aceste polițe cu cel mai mic preț.

Euroins, al doilea jucător de pe piața de RCA cu o cotă la fel de mare, a primit infuzie de capital și pentru moment merge înainte.