• Clujul este pe locul 1 în România ca fiind cel mai business friendly oraș și urcat pe locul 7 în Europa de Est la climat de afaceri.
  • Un oraș „business friendly” este un oraş „prietenos” din punct de vedere economic, propice creării şi dezvoltării afacerilor.
  • În top se află și Bucureștiul pe locul 11 din 25 de orașe.

Orașul cel mai business friendly din România este Cluj Napoca. Și deține acest titlu pentru al treilea an consecutiv, potrivit studiului făcut de Emerging Europe.

Un oraș „business friendly” este un oraş „prietenos” din punct de vedere economic, propice creării şi dezvoltării afacerilor. De obicei, aceste orașe sunt reprezentate de capitalele țărilor, dar, surprinzător, în acest an, multe orașe din provincie au intrat în lista facuta de Emerging Europe Business Perception Index.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Indicele de percepție a orașelor prietenoase pentru afaceri oferă informații valoroase despre mediul de afaceri al orașelor din Europa emergentă. Le evaluează în opt categorii: marcă, potențial economic, climat de afaceri, grup de talente, dezvoltarea orașului inteligent, infrastructură și conectivitate, calitatea vieții și sprijinul autorităților locale.

Orașul lituanian Vilnius urcă pe primul loc în clasamentul „business friendly”, urmat de Praga (Cehia), Kiev (Ucraina), Łódź WOOTCH (Polonia) și Tallinn (Estonia).

În top se află și Bucureștiul pe locul 11 din 25 de orașe, dar Cluj Napoca este pe 7.

Orașul este recunoscut pentru un sprijin puternic al autorităților locale în materie de business, fiind pe locul 5 în clasament. Apare pe locul doi la categoria „orașe inteligente”, primul fiind acum orașul estonian Tallinn.

La categoria „bazin de talente” se află atât Cluj-Napoca, pe locul 9 alături de Sofia, cât și Bucureștiul pe locul doi. Topul la această categorie este condus de Liov, București și Łódź .

Citește și: