• Ethereum este a doua cea mai populară monedă virtuală din lume.
  • Bitcoin stagnează de câteva săptămâni în jurul pragului de 30.000 de dolari.
  • Multe firme internaționale, printre care și Tesla, au acceptat plata în Bitcoin.

Lumea cripto e cu plusuri și minusuri. Cu dezamăgiri mari dar și cu multe speranțe. Spre exemplu cofondatorul Ethereum, Anthony Di Iorio, renunță la universul cripto, anunță Bloomberg.

Ce l-a determinat pe Di Iorio să ia o asemenea decizie

Anthony Di Iorio spune că îi este teamă pentru siguranța sa. Cumva, poate are și motive, dacă ne gândim că averea sa a fost estimată de cei de la Forbes la 1 miliard de dolari.

El spune că nu se simte în siguranță în acest univers al monedelor digitale, așa că a anunțat că are de gând să-și vândă și afacerea. El și-a autoevaluat compania Decentral și estimează că aceasta valorează sute de milioane de dolari.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ce fel bani vrea cofondatorul Ethereum

Vrea bani clasici. Spune că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu domeniul blockchain și al criptomonedelor. Se concentrează pe alte proiecte, în special pe cele filantropice.

Ce se întâmplă cu cei care au cumpărat Ethereum sau alte monede virtuale

Piața este, cumva, învăluită în scepticism, în ultima perioadă. Dacă la mijlocul lui aprilie, Bitcoin ajunsese la peste 64.000 de dolari, în iunie, prețul unei astfel de monede digitale a scăzut sub 30 000 de dolari.

Analistul Dragoș Cabat consideră că aceste fluctuații ale valorii Bitcoin aduc și o neîncredere față de celelalte monede digitale.

În schimb, Marius Mora, CEO al primei bănci-exchange de criptomonede din țara noastră, spune că monedele digitale au fost afectate de instituționalizarea criptomonedelor. Spunea că, de exemplu, bitcoin a scăzut după declarațiile lui Elon Musk, dar și din cauza restricțiilor din China.

Iar asta se întâmplă pentru că mulți investitori nu stăpânesc domeniul, așa că acționează emotional la cea mai mică fluctuație a pieței.