• Unilever începe să testeze de săptămâna viitoare programul de lucru de 4 zile.
  • Cei 81 de angajați din Noua Zeelandă vor munci timp de un an doar 4 zile.
  • Unilever vrea să vadă dacă angajații sunt la fel de eficienți.
  • Și WebDigital o companie din România testează deja acest program.

Săptămâna de muncă ar putea avea în curând doar 4 zile în loc de 5. Compania Unilever testează acest program de lucru de doar 4 zile începând de săptămâna viitoare, pe 81 de angajați în Noua Zeelandă.

Angajații vor lucra pe același salariu un an. Unilever va analiza dacă angajații sunt la fel de productivi și dacă sunt sunt mai fericiți. Compania ar putea implementa programul în toată lumea.

Compania din România care a implementat programul de lucru de 4 zile

Unilever are 160.000 de angajați. Și în România există companii care au implementat acest program. Angajatii WebDigital au lucrat doar 4 zile în anii pari încă din 2016. Iar strategia a avut rezultate foarte bune.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Am zis ok, lunea pare o zi interesantă, are o poveste frumoasă, e o zi cu încărcătură, schimbăm puțin paradigma și atunici zicem, ok, lunea nu vă place, ok o dăm cadou dar trebuie ca în celelalte zile să funcționați mai bine.”, spune Ionuț Radu Munteanu, fondator partener WebDigital.

Dacă anul 2020 ar fi fost normal și am fi fost la birou, cel mai probabil propunerea pentru 2021, nu știu despre 2022, ar fi fost să testăm un proiect hibrid de o lună da o lună nu sau două luni da două luni nu”, a mai adăugat acesta.

„În momentul în care începi să lucrezi 4 zile acești timpi morți nu trebuie să mai existe. Deci da, putem spune că a crescut productivitatea în toată acea perioadă. Mi-am alocat mai mult timp în special pentru familie.”, spune Alexandra Apostol, senior account manager Wed Digital.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!