• Pandemia i-a făcut pe americani să se mute în cartiere rezidențiale situate în afara orașelor mari.
  • Stripe le oferă angajaților 20.000 de dolari dacă se mută din orașele mari, dar vor avea salariile tăiate cu 10%.
  • Americanii au economisit un total de peste 90 de miliarde de dolari, de la începutul pandemiei până în prezent, datorită sistemului de lucru work from home.

Stripe le plătește angajaților 20.000 de dolari dacă se mută din orașele mari și scumpe cum ar fi San Francisco, Seattle sau New York, acolo unde compania are birouri, relatează CNN.

Există totuși și o parte mai puțin bună: cei care vor face asta vor avea salariul tăiat cu 10%.

„Ne dorim ca angajații noștri să decidă ce este cel mai bine pentru ei, fără bariere”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Stripe, o companie americană de servicii financiare și software.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pandemia îi face pe oameni să părăsească orașele mari

De când pandemia a lovit la nivel global, tendința oamenilor este să părăsească orașele mari. Și asta se întâmplă și la americani.

Contractele de vânzare pentru apartamente în Manhattan au scăzut cu 60% în iulie.

În timp ce vânzările pentru case în cartiere rezidențiale din afara New York-ului au crescut considerabil, conform unui raport realizat de Douglas Elliman and Miller Samuel, o companie de consultanță imobiliară.

Sistemul de lucru work from home a redus cheltuielile pentru americani

Americanii au călătorit cu 60 de miliarde de kilometri mai puțin în luna iunie 2020 decât în iunie 2019, conform datelor analizate de Administrația Federală a Autostrăzilor din America.

Mai puțini kilometri se traduc în mai puțin bani cheltuiți pe transport: angajații care lucrează de acasă au economisit, la nivel național, 758 de milioane de dolari pe zi, conform unui raport Upwork.

Același studiu ne arată că de la începutul pandemiei până în prezent, americanii au economisit un total de peste 90 de miliarde de dolari.