• Netflix concediază încă 300 de angajați, după ce în luna mai a renunțat deja la 150.
  • Compania a raportat în aprilie prima pierdere de abonaţi din ultimii 10 ani.

Netflix a anunţat o nouă rundă de reduceri de locuri de muncă, în contextul în care se confruntă cu încetinirea creşterii şi creşterea concurenţei, relatează BBC. 

Gigantul de streaming a anunţat că va elimina încă 300 de locuri de muncă – aproximativ 4% din forţa sa de muncă – în special în SUA, după ce în luna mai a eliminat 150 de persoane.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Aceste decizii vin după ce compania a raportat în aprilie prima pierdere de abonaţi din mai bine de un deceniu.

În încercarea de a stimula creşterea, firma explorează un serviciu cu suport publicitar şi ia măsuri drastice împotriva partajării parolelor.

Deşi Netflix are 220 de milioane de abonaţi la nivel global şi rămâne liderul incontestabil pe piaţa de streaming, s-a confruntat cu o concurenţă acerbă în ultimii ani, odată cu lansarea unor platforme rivale precum Disney Plus şi Prime Video de la Amazon.

De asemenea, compania a demarat recent o serie de majorări de preţuri în SUA, Marea Britanie şi în alte ţări, care au contribuit la pierderea de abonaţi.

Firma a declarat că se aşteaptă ca numărul său de abonaţi să scadă cu încă două milioane în cele trei luni până în iulie, după ce a scăzut cu 200.000 la începutul acestui an.