• Anunțul vaccinului anti-COVID de la Pfizer a dus la creșteri importante ale burselor
  • Averea fondatorului Zara a crescut cu peste șapte miliarde de dolari după aprecierea bursei
  • Piața de capital din SUA a ajuns la un maxim istoric

Bursele au primit o injecție cu optimism odată cu anunțul vaccinului anti-COVID de la Pfizer. Tranzacțiile au ajuns la aproape 2.000 de miliarde de dolari de luni până acum. Timp în care niște magnați care au devenit și mai bogați.

Averea fondatorului Zara a crescut cu peste șapte miliarde de dolari după aprecierea bursei. Nici Bernard Arnault, de la Luouis Vuitton nu are de ce să se plângă. Averea lui a trecut de 100 de miliarde de dolari, tot datorită serului.

Claudiu Cazacu, analist-șef la o casă de brokeraj: „În general, investitorii în piețele de capital au avut de câștigat, foarte puține segmente au rămas impasibile la veastea vaccinului Pfizer.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Claudiu Cazacu vorbește despre o creștere de 5% a pieței de capital din SUA care a dus la un maxim istoric. De asemenea, el spune că această veste s-a suprapus și cu alegerea noului președinte din SUA ceea ce a diminuat pentru o vreme incertitudinile.

Există și companii mai puțin cunoscute, care de la anunțul Pfizer au crescut și cu peste 50%. Acestea sunt companiile care furnizează frigidere profesionale din Coreea de Sud sau Japonia. Traderii au renunţat la activele sigure cum sunt acţiunile companiilor din tehnologie sau yenul japonez.

Claudiu Cazacu, analist-șef la o casă de brokeraj: „Aceasta a fost reacția, s-a vândut ceea ce obținse deja câștiguri foarte mari și s-au mișcat către acțiunile mai obișnuite, cele care au fost neglijate în pandemie. Am văzut o recuperare pentru titlurile companiilor care oferă pachete de croazieră.”

Pe termen scurt, bursele au deschis pozitiv, cu variații mai consistente în Europa decât în Statele Unite.

Claudiu Cazacu, analist-șef la o casă de brokeraj: „Însă, probabil că acest optimism va fi supus unor teste în perioada următoare, pentru că mai durează până când vaccinul va fi disponibil în toată lumea.”