COVID-19 lovește din nou industria petrolieră: prețul unui baril este de sub 40 de dolari

COVID-19 lovește din nou industria petrolieră: prețul unui baril este de sub 40 de dolari Sursa Foto: Zuma Press / Michael Interisano
  • Petrolul a scăzut joi sub 40 de dolari barilul.
  • Se întâmplă după o reducere cu peste 5% în sesiunea anterioară.
  • Aceste scăderi au loc din cauza stocurilor de petrol din SUA care sunt la un nivel record și din cauza creșterii cazurilor de COVID-19.

Petrolul a scăzut joi sub 40 de dolari barilul, după o reducere cu peste 5% în sesiunea anterioară, întrucât stocurile de petrol din SUA sunt la un nivel record, iar o creștere a cazurilor de coronavirus pun sub semnul întrebării recuperarea cererii de combustibil, anunță Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 54 de cenți, sau 1,3%, la 39,77 dolari la 1150 GMT, dar au fost tranzacții și la prețul de 39,47 dolari.

West Texas Intermediate (WTI) a scăzut 56 centi, sau 1,5%, la 37,45 dolari.

Petrolul și bursele au fost afectate și de creșterea cazurilor de coronavirus.

„Cererea, care trebuia să crească pe măsură ce COVID-19 scade, este din nou amenințată de numărul de infecții în creștere pe piețele cheie”, a declarat Bjornar Tonhaugen, de la Rystad Energy.

„Toate privirile sunt îndreptate asupra modului în care guvernele vor reacționa la noua creștere a pandemiei”, a adăugat acesta.

O reducere record a ofertei OPEC și aliaților acesteia a susținut piața petrolului, care este mult mai puternică în comparație cu luna aprilie, când Brent a atins minimul a 21 de ani, sub 16 dolari pe baril, iar petrolul american a trecut în teritoriul negativ.