• ING lansează un credit verde pentru persoanele care vor să cumpere acest gen de vehicule, cu o dobândă cuprinsă între 5% și 10%.
  • În primele patru luni ale acestui an, numărul mașinilor electrice sau hibrid vândute a crescut cu aproape 80% față de anul trecut.
  • Băncile au deja de ani buni în portofoliile lor astfel de oferte, de care pot beneficia atât persoanele fizice cât și cele juridice.

Piața mașinilor eco e într-o continuă creștere. Cel puțin asta arată cifrele. În primele patru luni ale acestui an, numărul mașinilor electrice sau hibrid vândute a crescut cu aproape 80% față de anul trecut.

ING lansează un credit verde pentru persoanele care vor să cumpere acest gen de vehicule, cu o dobândă cuprinsă între 5% și 10%.

Băncile au deja de ani buni în portofoliile lor astfel de oferte, de care pot beneficia atât persoanele fizice cât și cele juridice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ce au în plus aceste credite? Au dobânzi mai mici, până la comisioane de analiză sau valoare de imobil reduse sau zero, tomcmai pentru a fi mai atractive. Dobânda în general este mai mare și la depozite decât în afară la euro unde e 0 sau chiar la unele state, negativă”, afirmă Irina Chițu, analist financiar.

Adrian Mitrea este vlogger auto și spune că există alternative mai bune la creditele verzi.

„Dobânzi mai bune sunt în general la finanțările în leasing pe care le acordă diverși dealeri auto care vând mașini electrice. Faptul că ING vine cu un asemenea produs este îmbucurător pentru piață și clienții ING, dar nu este singura ofertă din piață și neapărat cea mai bună”, este de părere Adrian Mitrea.

Mașinile electrice sau hibrid beneficiează deja de câțiva ani de susținerea statului, prin programul RABLA PLUS. Protejarea mediului este o preocupare la nivel mondial. De accea, și România încurajează achiziționarea de produse verzi. Există însă diferențe de preț. Dacă alegi să faci un credit în euro, la final vei plăti mai puțin decât dacă ai fi ales un credit în lei.