• Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanța va fi supus unui proiect de reabilitare și extindere.
  • Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare din Suceava se va extinde prin intermediul Terminalului 3, dar și un nou teriminal a fost deschis luna aceasta.
  • Lucrările la noul Terminal al Aeroportului din Sibiu sunt în grafic, fiind realizate în proporție de 48%.

O serie de proiecte de reabilitare și extindere este în derulare la aeroporturile din România, cu investiții în valoare de zeci de milioane de euro.

Această inițiativă vine în urma numeroaselor reclamații privind condițiile neadecvate și serviciile precare iar scopuleste modernizarea infrastructurii aeroportuare și îmbunătățirea experienței pasagerilor.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanța va fi supus unui proiect de reabilitare și extindere pentru a face față cererii crescute de trafic aerian. Clădirea rezultată va avea o suprafață totală construită de 11.300 mp, fiind una dintre cele mai mari din România.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Valoarea totală a investiției este de 46,7 milioane de dolari


Administratorii doresc un terminal nou, turn de control și parcare. Investiția va permite operarea simultană a 400 de pasageri pe oră și va crește capacitatea de flux a pasagerilor cu aproape jumătate, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 46,7 milioane de euro.
Aeroportul Internațional Maramureș este un alt proiect de extindere care va deservi 450 de pasageri pe oră și va avea o suprafață de 12.209 metri pătrați. Valoarea inițială a proiectului este de 125 de milioane de lei, sumă care include TVA..Iar banii provin din fonduri europene, bugetul național și cel local.

Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare din Suceava se va extinde prin intermediul Terminalului 3, dar și un nou teriminal a fost deschis luna aceasta. Proiectul include demolarea unei clădiri pentru a face loc noului terminal, care va avea acces direct către zona de parcare unde vor fi amenajate 200 de locuri. Valoarea totală a proiectului este estimată la 1,50 milioane de lei, cu o suprafață de aproximativ 700 mp.

Ce aeroporturi din România primesc update

Terminalul T4 al noului aeroport din Iași va include 7 porți de îmbarcare, 3 cu aviobridge-uri, 20 de birouri pentru check-in, 8 chioșcuri de auto-check-in și 5 puncte de control al securității, plus facilități VIP. Proiectul mai cuprinde extinderea parcării, un parc fotovoltaic și reconfigurarea căilor de acces. Aeroportul din Iași va deveni operațional în 2024.

Lucrările la noul Terminal al Aeroportului din Sibiu sunt în grafic, fiind realizate în proporție de 48%. Proiectul include extinderea terminalului , lățirea pistei și reconfigurarea parcării și accesului, cu o valoare totală de peste 270 milioane lei. Lucrările, finanțate prin fonduri europene și naționale, sunt programate să se încheie în acest an.

Și ultimul, aeroportul Oradea va beneficia de extindere și modernizare, inclusiv construcția unui nou terminal de pasageri . Valoarea totală a proiectului este de 177 milioane de lei, fără TVA. România este în continuă dezvoltare pe partea aeroporturilor.

Citește și: