Cristian Hostiuc: „Marea Britanie va scădea din punct de vedere economic în următorii zece ani”

Marea Britanie și Uniunea Europeană au ajuns, după lungi runde de negocieri, la un acord comercial post-Brexit. În Marea Britanie se află 500.000 de români. Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar, a vorbit în direct la Aleph News despre consecințele economice în urma acestui acord.

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: „Nu cred că vor avea vreo problemă românii din UK, din perspectiva rămânerii în Marea Britanie. Eu cred că Marea Britanie are nevoie de cei 500.000 de români. Va fi o problemă din perspectiva locurilor de muncă.”

„Cred că Marea Britanie a făcut o mare greșeală prin acest Brexit. Germania este marea câștigătoare a Brexit-ului. Cred că în următorii zece ani, mai ales cu această criză, Marea Britanie va scădea din punct de vedere economic, iar numărul locurilor de muncă va scădea.”

Cristian Hostiuc a vorbit despre impactul Brexit-ului asupra economiei Uniunii Europene.

Cristian Hostiuc: „Iese acum Marea Britanie, nu se prăbușeșete Uniunea Europeană. Din păcate, se creează un precedent. Eu sper ca în următorul deceniu, pe baza evoluției economice a Marii Britanii, alte țări să nu dorească să iasă din UE.”

Exit mobile version