• Miercuri, 15 iunie 2022, prețul Bitcoin a scăzut până la un minimum de 20.087 dolari și 90 de cenți, cel mai mic nivel din ultimele 18 luni.
  • Datele îngrijorătoare de vineri din economia SUA, combinate cu sentimentul deja afectat al pieţei, au provocat o scădere amplă a indicilor.
  • Teoria conform căreia Bitcoin reprezintă o modalitate de protecţie a valorii împotriva inflaţiei, pe care fanii activelor digitale au încercat să o promoveze, se dovedeşte până acum a fi nefondată.

Cotaţia bitcoin a continuat să coboare la 17.600 de dolari, valoare pe care a atins-o sâmbătă noaptea.
Acum, criptomoneda este într-o ușoară revenire spre 20.000 de dolari. În acest an, Bitcoin a scăzut cu aproximativ 59%, în timp ce Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu 73%.

Atât criza ce urmează să vină, criza financiară, cât și contextul războiului, au adus aceste scăderi, dar, totodată și lipsa încrederii retailului, adică a persoanelor care tranzacționează de acasă în o eventuală ridicare a prețului. La o analiză pe Weekly, care are niște zone desuport și rezistență destul de importante, se observă o trecere destul de agresivă prin 19.425.

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a coborât la începutul săptămânii trecute sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021, ajungând până la un minim de 926 de miliarde de dolari. Care sunt factorii vinovați îți spune Ionuț Mazilu, președintele Asociației Române de Blockchain și Cryptomonedă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Datele îngrijorătoare de vineri din economia SUA, combinate cu sentimentul deja afectat al pieţei, au provocat o scădere amplă a indicilor, fapt care a pus presiune şi asupra monedelor digitale. Teoria conform căreia Bitcoin reprezintă o modalitate de protecţie a valorii împotriva inflaţiei, pe care fanii activelor digitale au încercat să o promoveze, se dovedeşte până acum a fi nefondată, iar oferta limitată de Bitcoin s-a dovedit a fi un argument insuficient pentru apreciere.

Primul factor pe care specialiștii îl invocă și care este foarte bine cunoscut este legat de corecția clasică pe care criptomonedele o au, o corecție ciclică. Peste acest factor s-a suprapus și cel de-al doilea factor de ordine economică și politică și anume războiul din Ucraina.