• Criza din IT din America, începută în toamna lui 2022, a ajuns şi la noi.
  • Mai mult decât atât, sunt IT-işti care lucrează din România pentru piaţa externă şi simt şi ei adierea vântului de restructurare.
  • Acum, cei mai afectaţi sunt juniorii, adică cei cu doar câţiva ani experienţă.

Criza din industria IT se extinde și în România. După concedierile masive de la Gameloft, unde biroul din Cluj a fost închis și 136 de angajați au fost disponibilizați, întrebarea care persistă în rândul profesioniștilor din IT este: cine urmează?

Problema este că aceste concedieri de la Gameloft nu sunt singurele de pe piaţă. Din ce în ce mai multe companii din IT, atât multinaţionale, cât şi româneşti, au trecut la restructurări, concedieri, disponibilizări, după ce au pierdut contracte externe şi nu au reuşit să facă rost de altele.

„Vedem cu toții ce se întâmplă în industria IT. Din păcate, nu este vorba de o revenire suficient de rapidă sau de vizibilă în această industrie și în continuare, pentru că toată industria este interconectată, ce se întâmplă în SUA, în vestul Europei, în restul lumii, are impact și efect direct, rapid asupra companiilor din România. Lucrăm pentru clienți externi pentru că lucrăm interconectat în proiecte globale sau internaționale. Suntem direct legați de tot ceea ce citim și auzim”, a explicat Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Citește și