• Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României, după ce deficitul pe 2019 a fost calculat la 3,9%
  • Executivul european acuză Guvernele trecute că au ignorat, din 2017, avertismentele emise
  • În 2020, România a anunţat o nouă depăşire a deficitului, care va fi de 3,6%

Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României. Executivul European a adoptat un raport privind depăşirea valorii de 3%, iar în următoarele două săptămâni Comitetul Economic şi Financiar va formula un aviz cu privire la acest raport.

Raportul urmăreşte adoptarea de către România a unei strategii bugetare pentru perioada 2020-2022, care se estimează că va duce la un deficit public ce depăşeşte valoarea de referinţă de 3 % prevăzută de tratat pentru anii 2019, 2020 şi 2021”, a anunţat Comisia.

În document, se arată că “din 2016, România urmăreşte o politică fiscală expansivă bazată pe reduceri de impozite şi creşteri ale cheltuielilor curente. Deficitul structural, conform previziunilor de iarnă ale Comisiei 2020 (extins cu variabile fiscale), este estimat a fi crescut de la 0,2% din PIB în 2015 la 3,9% în 2019. Începând cu primăvara anului 2017, Consiliul a emis recomandări bianuale în cadrul procedurii de deficit excesiv la care România nu a răspuns cu acţiuni eficiente, ci prin abateri semnificative, în mod repetat, de la calea de ajustare recomandată.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

România a depăşit deficitul bugetar în 2019, iar în 2020 este programată o nouă creştere a deficitului peste pragul de 3%, la 3,6%.

România a avut a doua creştere economică din Europa în ultimul trimestru al anului trecut

România a avut a doua creştere economică din Europa în ultimul trimestru al anului trecut, în comparaţie cu anul precedent Faţă de trimestrul precedent, creşterea economică a României se plaseză pe primul loc În UE27 creştere economică este de 0,1% Creşterea PIB din România şi trimestrul IV al anului trecut, de 4,1%, este a doua […]

Read more