• O firmă cu sediul în Argentina a creat o casă de dimensiuni mici, din beton prefabricat, rezistentă la intemperii și antiglonț, care costă 75.000 de dolari.
  • Casa are o cameră de zi, bucătărie baie, dormitor, un spațiu de relaxare la etaj și opțional, o terasă pe acoperiș.
  • Vânzările și închirierile de locuințe mici au crescut în ultimul an, aceste spații fiind văzute ca o evadare în timpul pandemiei.

Firma Grandio, cu sediul în Argentina, a creat Hüga, o casă de dimensiuni mici, din beton prefabricat, rezistentă la intemperii și antiglonț, pentru un preț de 75.000 de dolari, relatează Business Insider.

Casele mici au devenit populare în timpul pandemiei de coronavirus. Majoritatea cererilor pentru Hüga provin de la clienți din America de Nord, dar și-au manifestat interesul și clienți din Germania, Mexic, Africa de Sud și Singapore.

Compania din Argentina a decis să creeze Hüga după ce angajații săi, dintre care mai mulți sunt profesori universitari, au observat că studenții doreau să călătorească și să trăiască fără restricții legate de „datorii și de structuri sociale”, mărturisește un reprezentant al companiei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Compania, cu o vechime de 77 de ani, a oferit spre vânzare acest tip de locuințe la începutul acestui an, după doi ani de muncă.

Sursă foto: businessinsider.com

„Suntem doar în primele etape ale activității noastre de vânzări și marketing, dar interesul pe care îl obținem de la potențialii cumpărători și parteneri este remarcabil, cererile curg în fiecare zi”, a declarat Jos Martin, arhitect la Grandio.

Un sondaj realizat în rândul a 2.006 americani, publicat în decembrie 2020 de către Fidelity National Financial a constatat că 56% dintre respondenți ar dori să locuiască într-o casă mică. Iar dintre respondenții la sondaj care nu erau încă proprietari, 86% au spus că ar vrea ca prima lor casă să fie una de dimensiuni reduse.

Atât vânzările, cât și închirierile de locuințe mici au început să crească pe măsură ce oamenii au început să caute o evadare în timpul pandemiei, potrivit unui raport din noiembrie al Wall Street Journal.

La fel ca și alte populare mini-unități de locuit, Hüga este o casă mobilă prefabricată, care nu necesită o fundație, fiind astfel o opțiune de locuit caracterizată de flexibilitate. Neavând fundații și fiind construită din prefabricate, înseamnă și că poate fi instalată într-o zi.

Căsuța trebuie totuși legată la puncte de alimentare cu apă și de canalizare.

Numele locuinței a fost inspirat de faimosul concept danez „Hygge”, un cuvânt care desemnează o stare de confort, însoțită de o stare de bine și de mulțumire.

Hüga poate rezista la mai multe tipuri de vreme, inclusiv ninsoare, uragane, tornade și umiditate ridicată, spune producătorul. De asemenea, casa este rezistentă la mucegai și protejată antiglonț. Are o suprafață de aproximativ 45 de metri pătrați și este prevăzută cu ferestre mari, pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală.

Include un dormitor, baie, bucătărie, living și sufragerie într-un spațiu comun, și o „zonă de relaxare”, formată dintr-un mezanin care poate găzdui o saltea mică. Dacă mezaninul și camera de zi nu oferă suficient spațiu pentru agrement, există și opțiunea unei terase pe acoperiș.

Hüga are, de asemenea, mai multe unități de depozitare integrate, dulapuri în dormitor și unități de depozitare ascunse în scara care duce spre camera de relaxare.

Casa a fost concepută pentru o varietate de clienți, familii, cupluri și comunități de persoane în vârstă, dar poate fi folosită nu doar ca o simplă casă, spune Martin, ci și ca o suită de hotel, școală sau birou. Compania a primit deja solicitări de la hoteluri care sunt interesate să aibă unități independente, pentru a crea o distanță fizică mai mare între oaspeți.