• PIB-ul și salariile au crescut cu 60%, însă inflația și dobânzile s-au dublat. 
  • Salariul mediu net a avut o creștere semnificativă, 60%+ din 29 februarie 2020 până astăzi.
  • La sfârșitul anului trecut, salarii mai mari au fost în trei domenii: IT&C, energie și bănci-asigurări.

Cum arăta economia României ultima dată când ai avut în calendar 29 februarie? Înainte să înceapă primăvara din 2020, economia se pregătea să dea piept cu pandemia. De atunci, a trecut de pandemie, iar unele lucruri au mers bine, altele mai rău. PIB-ul și salariile au crescut cu 60%, însă inflația și dobânzile s-au dublat.

„Nu ne-am descurcat prea bine cu inflația, care s-a mai mult decât dublat și de asemenea, dobânzile Robor, principalul indicator pentru investițiile de credite corporate, s-a dublat. Dacă ne uităm la IRCC, principalul indicator pentru creditele pentru persoanele fizice, după 2018 încoace, a crescut de mai multe, de vreo șase ori. Dobânzile și inflația nu au mers foarte bine, în schimb, salariul mediu net a avut o creștere spectaculoasă, 60%+ din 29 februarie 2020 până astăzi”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

La sfârșitul anului trecut, salarii mai mari au fost în trei domenii: IT&C, energie și bănci-asigurări. Pe de altă parte, cele mai mici venituri au fost în turism și domeniul cutură-sport. La sfârșitul anului trecut, salarii mai mari au fost în trei domenii: IT&C, energie și bănci-asigurări. Pe de altă parte, cele mai mici venituri au fost în turism și domeniul cutură-sport.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și