Încercați să găsiți cel mai bun mod de a vă gestiona salariul și de a vă construi un portofoliu de investiții? Iată câteva sfaturi importante și practice pe care ar trebui să le urmați.

Cum să vă construiți averea folosind salariul?

Pe măsură ce oamenii încep să își facă planuri financiare pentru viitorul lor, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și le pun este: „Ce procent din salariul meu ar trebui să investesc?” Dacă te-ai trezit punându-ți o întrebare similară, felicitări pentru că gândești în perspectivă.

Construirea portofoliului dvs. de investiții este un pas important către independența financiară, care vă ajută în cele din urmă să evitați dependența excesivă de facilitățile de credit urgent pentru a face față urgențelor și altor cheltuieli.

Recomandări

CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII

Nu numai că investițiile vă pot ajuta să vă îmbogățiți, dar vă asigură, de asemenea, că veți avea un portofoliu de investiții pe care să vă bazați atunci când va veni momentul să vă pensionați. Chiar dacă nu este nevoie de prea mult pentru a începe să investești în zilele noastre, este important să îți completezi constant contul după investiția inițială pentru a acumula mai multe fonduri în vederea creșterii viitoare.

Întrebarea este: cât din salariu ar trebui să investești în investiții? Suma optimă, conform estimărilor experților financiari, este de 15% din salariul dumneavoastră înainte de impozitare. Acest articol evidențiază modalitățile prin care vă puteți construi un portofoliu de investiții folosind salariul dumneavoastră.

Sfaturi practice pentru crearea unui portofoliu de investiții folosind salariul

A fi capabil să vă gestionați eficient finanțele înseamnă mai mult decât să vă asigurați că vă puteți satisface nevoile de bază. Puteți fi un maestru al managementului financiar chiar dacă nu aveți expertiză sau un bagaj matematic solid. Gestionarea bună a finanțelor nu este ușoară; trebuie să puneți deoparte bani pentru fiecare salariu, să vă gestionați facturile și să alocați simultan bani obiectivelor dumneavoastră.

Prin urmare, dacă doriți îndrumări despre cum să vă gestionați salariul, ați ajuns în locul perfect. Am compilat câteva sfaturi bine documentate și dovedite pentru a vă ajuta să economisiți și să vă îmbogățiți cu banii pentru care ați muncit atât de mult.

1. Creați o foaie de parcurs pentru finanțele personale

Să presupunem că nu ați creat niciodată înainte o strategie de investiții. În acest caz, este extrem de important să vă acordați ceva timp pentru a vă examina în mod critic situația financiară actuală înainte de a lua orice decizie privind investițiile. Indiferent dacă o faceți pe cont propriu sau cu ajutorul unui consilier de investiții, primul pas către investiții eficiente este să vă stabiliți obiectivele financiare și nivelul de risc pe care sunteți dispus să vi-l asumați.

Nu există nicio garanție că veți avea succes financiar ca urmare a investițiilor dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă vă informați cu privire la faptele legate de economisire și investiții și apoi puneți în aplicare aceste informații printr-o strategie bine gândită, ar trebui să puteți obține stabilitate financiară pe tot parcursul vieții și să vă bucurați de avantajele gestionării finanțelor dumneavoastră.

2. Aflați care sunt investițiile potrivite pentru dumneavoastră

Când vine vorba de investiții, nu există o soluție unică. Cea mai potrivită strategie de investiții depinde de circumstanțele individuale, cum ar fi obiectivele financiare, abilitățile financiare, toleranța la risc și termenele de investiții. Ce urmăriți să obțineți din investițiile dumneavoastră? Să acumulați capital, să generați venituri suplimentare sau să vă păstrați averea existentă?

De exemplu, dacă încercați să generați venituri pasive, luați în considerare bonurile de trezorerie, obligațiunile sau fondurile de pe piața monetară.

Evaluați-vă profilul de risc și stabiliți tipul de investiție cu care v-ați simți confortabil. Fondurile de acțiuni sunt o alegere bună dacă sunteți confortabil să vă asumați investiții cu risc ridicat, în timp ce fondurile de piață monetară și obligațiunile sunt o opțiune mai bună dacă doriți să jucați la sigur.

3. Determină cât de mult poți investi din salariul tău

Calcularea sumei pe care o puteți economisi din fiecare salariu vă ajută să determinați cât de mult puteți aloca pentru viitorul dvs. fără a vă suprasolicita neapărat bugetele lunare. Pentru început, creați un buget care să vă ajute să stabiliți suma de care aveți nevoie pentru a vă acoperi facturile și necesitățile, apoi creați o sumă pe care o puteți investi în mod regulat și concentrați-vă pe atingerea obiectivelor dvs. de investiții.

Experții financiari sugerează să economisiți un minim de 15% și un maxim de 20% din salariul dumneavoastră înainte de impozitare și apoi să trăiți sub mijloacele dumneavoastră pentru a vă realiza obiectivele de investiții. Cu toate acestea, este important să rețineți că finanțele sunt foarte personale și nu toate sfaturile financiare sunt aplicabile în cazul dumneavoastră.

4. Înțelegeți comisioanele aferente pe măsură ce vă diversificați investițiile

S-a dovedit că a pune toate ouăle într-un singur coș este o tactică de investiții periculoasă. De exemplu, dacă ați investit doar în piețe cu risc ridicat, cum ar fi fondurile de acțiuni și obligațiunile, vă confruntați cu mai multă volatilitate decât cineva care a investit în opțiuni cu risc scăzut, cum ar fi fondurile de piață monetară. Cu toate acestea, riscați să obțineți profituri mai mari de pe piețele volatile decât din clasele de active calme.

Diversificându-vă portofoliul, vă repartizați și vă reduceți riscurile de investiții. Dar, înainte de a vă plasa banii într-o anumită investiție, trebuie să înțelegeți comisioanele și cheltuielile asociate, deoarece unele categorii de investiții vin cu comisioane de administrare mai mari decât altele. Prin urmare, este esențial să comparați fiecare clasă de active și să luați în considerare modul în care comisioanele de investiții vă afectează marjele de profit.

5. Monitorizați în mod regulat investițiile dvs.

Majoritatea consilierilor financiari recomandă să nu vă uitați la portofoliul de investiții, deoarece creșterea și scăderea pot părea înfricoșătoare și demotivante. Cu toate acestea, monitorizarea în mod regulat a investițiilor dvs. vă poate ajuta de fapt să înțelegeți performanța investițiilor dvs. și să luați decizii cu privire la portofoliul dvs.

Verificările regulate vă pot ajuta, de asemenea, să luați decizii de reinvestire în cunoștință de cauză pe baza dividendelor și câștigurilor, indiferent de cât de mari sau mici sunt sumele.

În plus, evaluările periodice vă ajută să faceți corecții investiționale suficient de devreme, acolo unde este necesar. Aceste informații pot fi accesate dintr-un raport al fondului de investiții, care este publicat de obicei lunar, trimestrial, semestrial sau anual, în funcție de categoria de active și de unitatea de administrare. Următoarele sunt câteva dintre componentele care sunt incluse într-un raport al fondului:

  • Costul total al operațiunilor
  • Contorul de volatilitate
  • Managerul de investiții
  • Performanța istorică
  • Randamentele compuse
  • Randamentele din anul calendaristic
  • Cele mai performante investiții

Examinarea acestor părți ale raportului fondului dvs. vă poate oferi o înțelegere mai aprofundată a performanței fondurilor dvs. de investiții de la un an la altul. Folosind aceste informații, veți putea face ajustări semnificative pentru a garanta că vă alocați banii într-un mod care vă va ajuta, de asemenea, să vă atingeți obiectivele financiare.

Concluzie

Frumusețea de a avea un salariu este stabilitatea pe care v-o oferă pentru a vă menține un stil de viață în timp ce vă plătiți facturile și datoriile. Dacă vă gestionați banii cu înțelepciune, vă puteți construi portofoliul de investiții într-un ritm care vă este confortabil. Concentrează-te pe trei piloni investiționali cheie: foaia ta de parcurs financiară, bugetul tău și nivelul de risc pe care ești dispus să ți-l asumi. Aveți șanse mai mari să vă atingeți obiectivele de investiții atunci când luați decizii în cunoștință de cauză, mai degrabă decât să trageți pe întuneric.

Citește și