• Whisky-ul nu se consumă în combinație cu niciun alt lichid
  • Nu există whisky nepotrivit, ci doar stare de spirit care să nu coincidă cu băutura
  • George spune că a fost mereu profitabil să se investească în whisky

Parcă mai lin treci peste o zi grea cu un pahar de tărie în mână, nu-i așa? Whisky-ul intens, afumat sau picant poate fi cea mai bună soluţie ca să-ți schimbe dispoziția. Am aflat asta de la George Stan, fondatorul unui club al pasionaţilor de whisky.

George Stan, fondatorul clubului pasionaţilor de whisky: ”Mereu a fost profitabil să se investească în whisky pentru că este un element de lux. Poţi să găseşti foarte multe etichete din anii 50, 60 care la început să se fi vândut cu treizeci sau patruzeci euro şi acum să valoreze câteva sute sau mii de euro, sau chiar mai mult. Chiar cel mai scump whisky vândut din lume a fost de peste 1.000.000 euro în Dubai.”

Membrii clubului nu îşi doresc să promoveze un anumit brand, ci să educe gustul consumatorului. Whisky-ul este o băutură ce se alege după gradul de cunoaştere. Cu cât are mai multe arome şi cu cât acestea sunt mai intense, cu atât vor fi mai greu de acceptat de către degustătorul amator.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

George Stan, fondatorul clubului pasionaţilor de whisky: ”Şi culoarea este dată de butoiul proaspăt de cherry, este un vin din Spania. Acest vin roşu îi dă arome de fructe şi de miere şi-l face spectaculos.”

La orice degustare eşti învăţat să distingi aromele din acel produs, creierul le reține, pentru ca în timp să le descopere mai uşor.

Eduard Tofăleanu, pasionat de whisky: ”Am primit cadou de ziua mea o sticlă de whisky de la un tip din Scoţia şi de acolo a pornit toată această pasiune. Nu pun preţ pe număr şi pe cantitate, ci mai mult pe calitate. Am sticle de colecţie îndeosebi.”

Whisky-ul nu se amestecă niciodată cu suc sau orice alt lichid. Se poate consuma cu un cub de gheaţă, care îi scade intensitatea aromelor şi alcoolemia. La masă, să știi friptura de vită face pereche bună cu whisky-ul. A, și se pare că nu există băutură nepotrivită, ci doar o stare de spirit care nu concordă cu ceea ce ai ales să bei.